Viata lui Adolf Hitler

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.44

nivel: Liceu

Ce înseamnă rasa ariană?
Adolf Hittler a visat că germanii vor cucerii lumea. Era convins că rasa germană era superioară celorlalte, și cu această credință în suflet a inspirat teamă unei lumi întregi. Susținea cu fiecare prilej că ,,adevărații germani,, sunt ,,înalți și blonzi,,.

Singuraticul Adolf ducea o viață boemă în Viena, dar libertatea de care se bucura avea lim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata lui Adolf Hitler

Ce înseamnă rasa ariană?
Adolf Hittler a visat că germanii vor cucerii lumea. Era convins că rasa germană era superioară celorlalte, și cu această credință în suflet a inspirat teamă unei lumi întregi. Susținea cu fiecare prilej că ,,adevărații germani,, sunt ,,înalți și blonzi,,.

Singuraticul Adolf ducea o viață boemă în Viena, dar libertatea de care se bucura avea limitele sale. Tocmai împlinise 24 de ani, când a primit ordinul de încorporare în armata austriacă. A ignorat termenul repetat. Mult timp s-a ascuns de autorități. În 1913 a decis să părăsească Viena, în favoarea Germaniei. Preț de doi ani, a dus o viață nefericită și instabilă, lipsită de prieteni. Orașul unde s-a stabilit în Germania, era München.

După ce ancheta privind dezertarea sa din serviciul militar austriac, la Salzburg în Austria, oraș apropiat de München, folosindu-se de talentul său oratoric, Hittler a reușit să-i convingă pe anchetatori că nu era apt din punct de vedere fizic pentru înrolarea în armată. Realitatea era alta. Motivul era de fapt că avea o aversiune față de poporul austriac, îndreptându-și devotamentul către armata germană. La 1 august 1914 în piața Odeon din München, se adunase o masă de oameni care fremăta de entuziasm. Germania tocmai declarase război Rusiei, după ce armata rusă invadase Austria.

Acest moment a marcat începutul primului Război Mondial. Temându-se că războiul se va încheia prea repede, Adolf a încercat imediat să se înroleze în armata germană. Odată devenit soldat, a parcurs nouă săptămâni de instrucție dură, și a fost trimis în Flandra să lupte împotriva britanicilor. Totuși a făcut față războiului, după ce capturase mulți inamici, statul german l-a decorat cu Crucea de Fier, Clasa a Doua. După toate eforturile sale nu primise altă slujbă în armată, decât cea de curier. Timp îndelungat până la terminarea războiului, Germania fusese înfrântă și era într-o mare criză economică, având mulți șomeri.

Decepționat, Adolf Hittler s-a retras din armată, în scurt timp afirmându-se în anul 1920 ca membru în Partidul Muncitoresc German. Membrii partidului, nu mulți la număr, au fost capturați de cuvântările sale. În scurt timp partidul a câștigat treptat, tot mai mulți adepți. Hittler trecuse de 30 de ani la acea vreme, când un poet Dietrich Eckart, și-a dat seama că Adolf nu este un om de rând. El avea putere să manevreze masele de oameni, cu forța cuvântului.

Ca lider al micuțului Partid Muncitoresc German, Hittler a înțeles că avea puterea să folosească antisemitismul spre propriul avantaj, pentru a-și transforma partidul într-unul de nivel național. După multe participări la convenții de popularizare a partidului, Hittler a promovat violența împotriva evreilor. Nu puțini au fost aceia care au fost sensibilizați de cuvintele lui și au decis să se alăture partidului. Printre aceștia numărându-se și Josef Göbbels, cel care avea să se ocupe cu propaganda în cadrul partidului nazist.
Ulterior Hittler i-a adăugat partidului o dimensiune militaristă. A asigurat unora dintre membrii o instrucție specifică soldaților, punând bazele unei miliții cunoscute sub numele de SA, formată din soldații cei mai loiali.

După ce Hittler a vrut să ocupe Berlinul cu forța, mulți adepți ai Partidului Muncitoresc au plecat din partid, Hittler căpătând încredere și prietenie de la Rudolph Hess, cel care avea să-i fie cel mai loial. După un an de absență politică, Adolf Hittler avea să-și înființeze o nouă grupare care se va numi Partidul Nazist. La alegerile din 1928 naziștii au căpătat multe voturi și un loc în parlamentul german. După o campanie electorală împotriva locotenentului Hindenburg, Hittler a eșuat politic. După o călătorie cu avionul în multe regiuni ale Germaniei, a captivat masele cu discursurile sale. După multe eforturi în 30 ianuarie 1933 a reușit să devină cancelar. Timp de un an a slujit cu devotament Germaniei, în funcția de cancelar.

În acest timp Partidul Nazist s-a extins tot mai mult, numindu-l pe Adolf Hittler liderul lor. La scurt timp după ce a fost numit lider al partidului, locotenetul Paul von Hinderburg, numit președintele Germaniei, a decedat. După un timp Hittler l-a cunoscut pe Benito Mussolini, care își organizase propria armată la Roma în Italia. După ce s-a întâlnit cu acesta la Veneția, Adolf Hittler s-a întors în Germania, a dizolvat celelalte partide, a modificat legislația astfel încât să interzică înființarea de noi partide. A declarat război împotriva evreilor. A înființat Gestapo-ul pentru a monitoriza activitățile civililor. A construit închisori și lagăre pentru exterminarea populației de origine ebraică. A manevrat poporul german, câștigându-l de partea sa. Ajunsese un adevărat dictator.

Era convins că folosirea forței este necesară pentru a proteja mândria și onoarea rasei. Pentru aceasta considera că este esențială ocuparea unor teritorii europene. Într-o perioadă scurtă , armata germană, a pus stăpânire pe Praga, invadând Cehia. Franța și Anglia au declarat război Germaniei. Așa a luat naștere cel de-al Doilea Război Mondial. După multe bătălii câștigate, Germania în cele din urmă, a pierdut teren. La 6 iunie 1944 Franța se aliase cu armata britanică și americană eliberând Parisul și alte orașe ocupate de naziști. La scurtă vreme armata germană a fost luată prin surprindere la Berlin de Franța și aliații săi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.