Viata langa un workaholic

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.87

nivel: Facultate

Chiar daca ii respecti devotamentul fata de serviciu si cariera ai inceput sa te simti putin cam singura din cauza faptului ca acesta nu este decat rareori disponibil pentru tine? Cand incerci sa vorbesti cu el despre aceasta situatie iti spune ca o face pentru a-si intretine familia, in timp ce copii nici nu au timp sa-l cunoasca, iar casnicia voastra se destrama? Fa-l sa inteleag[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata langa un workaholic

Chiar daca ii respecti devotamentul fata de serviciu si cariera ai inceput sa te simti putin cam singura din cauza faptului ca acesta nu este decat rareori disponibil pentru tine? Cand incerci sa vorbesti cu el despre aceasta situatie iti spune ca o face pentru a-si intretine familia, in timp ce copii nici nu au timp sa-l cunoasca, iar casnicia voastra se destrama? Fa-l sa inteleaga ca ambitiile profesionale se platesc scump, iar banii nu inlocuiesc familia pierduta, ca sa nu mai vorbim de viata sexuala care ramane o simpla amintire.

Fii insa foarte atenta! Pana la urma totul se reduce la orgoliu. E o linie subtire intre datorie si placere, intre munca si pasiune.De multe ori dependenta de munca apare fie din pasiune, fie din ambitie, fie din nevoia de a te refugia. Indiferent de cauza, simptomele sunt aceleasi: nu mai exista viata personala, familie, timp liber, iar stresul este ingredientul principal. Daca iti pune ca el este de fapt doar un om muncitor nu te lasa "pacalita". Diferenta dintre un workaholic si un om muncitor este ca acesta din urma vede munca doar ca pe una din componentele vietii.

Pe cand dependentul nu va vedea nici o alta bucurie in viata mai importanta ca munca. Inainte de a apela la alte masuri incearca sa intelegi ce inseamna pentru el munca. Un refugiu, o implinire, o datorie sau ceva esential, fara de care nu poate trai? Un workaholic se gandeste in permanenta la serviciu, sta peste orele de program si continua si acasa. Nu isi ia vacante sau daca pleaca in concediu isi ia de lucru cu el. Isi sacrifica familia, prietenii, timpul liber si, in mod inconstient, sanatatea in favoarea muncii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.