Viata intr-o casa piramidala

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.82

nivel: Facultate

Mi s-a parut ca oamenii faceau aici o alegere; ei judecau, totodata, si despre ei insisi, eu nu aveam nici un amestec in acesta privinta. Mi-a mai ramas si o amintire importanta, sentimentul cuiva care intermediaza,' al cuiva care slujeste de medium. Unii oameni cred ca sederea sub o piramida confera sanatate vesnica. Nu stiu daca lucrurile stau asa, dar in cazul unor bolnavi, procesul de insanato[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata intr-o casa piramidala

Mi s-a parut ca oamenii faceau aici o alegere; ei judecau, totodata, si despre ei insisi, eu nu aveam nici un amestec in acesta privinta. Mi-a mai ramas si o amintire importanta, sentimentul cuiva care intermediaza,' al cuiva care slujeste de medium. Unii oameni cred ca sederea sub o piramida confera sanatate vesnica. Nu stiu daca lucrurile stau asa, dar in cazul unor bolnavi, procesul de insanatosire care se declanseaza in contact cu energia piramidei mijloceste un sentiment clar de reinnoire. O explicatie pentru fenomenul piramidei ar putea fi instituirea unei stari de armonie.

Leonardo da Vinci a facut o data un desen pe care se vede- un om stand intr-un patrat, inconjurat, la randu-i, de un cerc. Patratul este baza unei piramide a carei inaltime este egala cu raza cercului.
Piramida este o forma care corespunde proportiilor corpului uman, respectiv sectiunii de aur. Iar cine utilizeaza o piramida ca palarie, ca acoperamant pentru cap, trebuie sa tina seama de legile armoniei, altminteri obtine contrariul.

Frans, un prieten sensibil al casei, a gasit poate o explicatie potrivita, in masura sa dea seama pentru fortele din piramida. Scop in care a meditat singur, timp de doua ore, in casa piramidala. Iata aici rezultatul, exprimat printr-un desen si un simbol runic. Simbolul ne vorbeste despre un canal dintre cer pamant, in care forta vietii si forta mortii isi tin cumpana.

Pornesc din pamant spre viata, pasesc prin moarte spre viata si ma indrept catre Nenumibilul care ma pune sa parcurg mereu ciclul, pana cand, purificat, pot sa parasesc totul.
Exista apoi si viziunea lui Jan, din "orasul omului". Jan este familiarizat cu lumea lui Yin si a lui Yang.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.