Viata inainte si dupa revolutia romana din 1989

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.98

nivel: Liceu

Chiar daca erau multe parti bune, existau totusi si parti rele. Nu aveai libertate de exprimare daca ziceai ceva nelalocul lui erai aspru pedepsit, nu aveai libertate de circulatie adica nu avei voie sa iesi din tara decat in tarile comuniste si cu grupuri organizate. Casa poata platii datoriile tarii, Ceasescu , a facut mari restrictii la alimente, la curent si la caldura. Televiziunea nu era dec[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata inainte si dupa revolutia romana din 1989

Chiar daca erau multe parti bune, existau totusi si parti rele. Nu aveai libertate de exprimare daca ziceai ceva nelalocul lui erai aspru pedepsit, nu aveai libertate de circulatie adica nu avei voie sa iesi din tara decat in tarile comuniste si cu grupuri organizate. Casa poata platii datoriile tarii, Ceasescu , a facut mari restrictii la alimente, la curent si la caldura. Televiziunea nu era decat cateva ore pe zii ,si in fiecare zii erau numai stiri , emisiuni de divertisment prin care se slavea partidul si seful statului.

Legile erau mai respectate de catre oamnei, nu erau atati infractori si atati hoti pentru ca oamenii stiau de frica, iar oamenii legii erau mai corecti .Armata si politia au iesit pe strazi ca sa ii potoleasca pe manifestanti, din acel moment a inceput sa se stranga si mai multi oamnei, au iesit muncitorii din fabrici, studentii si apoi s-a extins in toata tara. In zilele revolutiei au fost inpuscati multi oameni. Punctul culminant al revolutiei a fost acela cand Ceausescu a fugit cu elicopterul de pe cladirea comitetului central .

Din acel moment s-a instaurat un alt regim politic si s-a format Frontul Salvarii Nationale(FSN), organ care a condus tara pana la noi alegeri. Iar Ceausescu e fost judecat si condamnat la moarte prin impuscare, el fost impuscat la Targoviste in data de 25-12-1989 impreuna cu sotia sa. In urma revolutiei s-a castigat libertatea de a calatorii, oamenii aveau voie sa calatoreasca oriunde in lume , s-a mai castigat libertatea de expresie , adica oamneii aveau voie sa isi spuna parerea sa se exprime liber, programul de televiziune s-a diversificat , s-a castigat libertatea religioasa.

Dar in urma revolutiei s-a pierdut stabilitatea zilei de maine, absolventi trebuiau sa isi caute singuri de lucru ,nu mai primeu de la stat un serviciu stabil si pe vremea lui Ceasescu nu iti era frica ca vei ramane fara sevici atunci erai sigur ca nu vei ramane pe strada ca nimeni nu ted a afara de la serviciu, acum nu mai esti sigur trebuie sa te lupti ca sa castigi bani ,pentru ca nu stii niciodata cand vei ramane fara servici. Acum cand te casatoresti nu mai primesti o locuinta unde sa stai pana iti gasesti o locuinta, acum nu iti mai da nimeni locuinta acuma numai sa iti ieie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.