Viata in Muntii Carpati

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.53

nivel: Facultate

Haladuind prin pajisti si fanete ne minunam de cromatica florilor raspandite in iarba. Ele au mirosuri surprinzatoare, ce nu pot fi descrise sau sintetizate, asa ca numai montaniarzii vor putea sa se bucure total de ceea ce mama natura a creat. Puzderia de flori ce imbraca poenile este punctat de fragile dar minunate garofite salbatice. Exista in Carpatii romaniei o garofita unica (dianthus calli[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Viata in Muntii Carpati

Haladuind prin pajisti si fanete ne minunam de cromatica florilor raspandite in iarba. Ele au mirosuri surprinzatoare, ce nu pot fi descrise sau sintetizate, asa ca numai montaniarzii vor putea sa se bucure total de ceea ce mama natura a creat. Puzderia de flori ce imbraca poenile este punctat de fragile dar minunate garofite salbatice. Exista in Carpatii romaniei o garofita unica (dianthus callizonus), a Pietrei Craiului, numita asa deoarece numai in acesti munti poate fi intalnita.

A fost descoperita cu mai bine de 100 de ani in urma, iar botanistii Schott si Otschy au numit-o "garofita cu prea frumoase brauri".Alte specii de flori intalnite in Muntii Carpati:Brandusa, Poroinicul, Pastita, Ghiocelul, Floarea Pastilor , Crucea voinicului, Hododendronul alb, Podbalul, Laleaua pestrita (subspecia montana) ,Lumanarica pamantului ,Albastrele, Papucul doamnei, Sangele voinicului , Omagul, Coada soricelului, Laptele stancii, Caldarusa, Spiculetul, Clopoteii, Flamanzica, Vartejul pamantului, Sor cu frate, Cimbrisor, Galbenele de munte .

Fauna Muntilor Carpati:Amintind de fauna, putem spune ca padurile montane adapostesc o lume foarte variata de animale, vertebrate (broaste, salamandre, serpi-vipere) si nevertebrate (fluturi, albine, urechelnite, plosnite de padure, melci, diferite muste), rozatoare (veverite, soareci de padure, lilieci, arici, cartite), pasari (ciocanitoarea pestrita, mierla gulerata, ciocanitoarea cu trei degete, cocosul de munte, cucuveaua de bradet), mamifere (ursi, cerbi, pisica salbatica, mistreti, jderi, rasi, vidre, capre negre, vulpi, lupi, iepuri).

Jderul In Romania se intalnesc doua specii de jder : jderul de copac (Martes martes) si jderul de piatra (Martes foina). In timp ce jderul de copac este un locuitor al padurilor de mare intindere, pana la limita superioara a vegetatiei forestiere, jderul de piatra s-a adaptat mai bine prezentei umane, fiind intalnit si in preajma localitatilor, unde isi imparte teritoriul cu dihorul.

Viezurele :Viezurele este legat de padure si tufarisurile unde isi ascunde vizuina. Prefera padurile de deal unde resursele de hrana sunt mai mari, dar nici padurile de munte nu sunt lipsite de prezenta lui. Pisica salbatica:Este o specie de felina , protejata in Romania inrudita cu rasul si cu pisica domestica.Ursul Brun:Este necontestat regele padurilor europene si cel mai mare carnivor al zonei. Ursul brun stapaneste zonele naturale de deal si de munte. Capra neagra :Este una din podoabele Muntilor Carpati , fiind foarte rar intalnita la inaltimi mai mici de 1800 m.

Este declarata "Monument al naturii " si este ocrotita de lege.Lupul:Desi zona de viata a lupilor s-a delimitat de vecinatatea asezarilor umane, lupul ramane unul din carnivorele reprezenttive ale Muntilor Carpati. Lupii vaneaza in haita si nu se dau in laturi , in iernile mai grele, sa atace si stanele de oi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.