Venele varicoase

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Liceu

Varicele sunt foarte raspandite, si la un moment dat o mare parte din popuAZlatie va suferi probabil de aceasta boala. Ele apar cand venele superficiale se dilata din cauza sangelui care se scurge in ele din venele profunde, ale caror valve nu mai functioneaza. Aceasta se intampla din cauza gravitatiei ori din caAZuza unei obstructii in segmentele superioare care creste presiunea sangelui, sau din[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Venele varicoase

Varicele sunt foarte raspandite, si la un moment dat o mare parte din popuAZlatie va suferi probabil de aceasta boala. Ele apar cand venele superficiale se dilata din cauza sangelui care se scurge in ele din venele profunde, ale caror valve nu mai functioneaza. Aceasta se intampla din cauza gravitatiei ori din caAZuza unei obstructii in segmentele superioare care creste presiunea sangelui, sau din cauza unui blocaj (de obicei prin tromboza) in venele profunde.

Varicele pot aparea la aproape orice varsta, desi sunt mai fercvente la varste mai inainAZtate. Femeile insarcinate fac adesea varice, partial din cauza schimbarilor horAZmonale si partial fiindca in sarcina avansata uterul preseaza pe venele pelvie-ne si diminueaza fluxul sangvin venos de la picioare spre pelvis.
Afectiunea este probabil ereditara -- daca mama sau tatal au varice, s-ar putea sa apara si la descendenti.

Si tipul de activitate profesionala poate conAZtribui la aparitia varicelor -- persoanele a caror munca implica statul in piAZcioare toata ziua au risc mare de a face varice, ceea ce la sfarsitul zilei le poate produce dureri in picioare. Persoanele cu un stil de viata sedentar sunt si ele mai predispuse la a face varice decat persoanele active. Daca aveti vene varicoase, oricare ar fi motivul aparitiei lor, iata cateva sugestii veniAZte de la specialisti.

Faceti din gravitatie un aliat. Venele picioarelor sunt cele mai susceptiAZbile de a dezvolta varice, pentru ca se afla cel mai departe -- si mai in aval -- de inima. Le puteti usura munca facand din gravitatie un aliatPurtati pantaloni medicinali. Acestia pot parea pantaloni obisnuiti, insa continutul lor ridicat de fibre elastice ajuta la usurarea afectiunii. Ei opun rezistenta tendintei sangelui de a stagna in micile vase de sange superficiaAZle, explica dr. Phillips. Datorita lor sangele este impins in venele mai mari din profunzime, de unde este mult mai usor de pompat catre inima.

Sau cumparati ciorapi elastici. Acesti ciorapi speciali arata altfel decat cei obisnuiti. Sunt facuti dintr-un material mult mai gros si mai rezistent. Acesti ciorapi, vanduti in farmacii sau in magazinele de tehnica medicala, ajuta muschii gambelor sa impinga sangele in sus prin presiunea concentraAZta in jurul gleznelor, imbracati-i inainte de a cobori din pat, dimineata. RiAZdicati picioarele in aer si trageti incet ciorapii pe ele; ciorapii nu ar trebui sa va stranga peste pulpe sau in regiunea inghinala. Purtati-i toata ziua.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.