Vene varicoase

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Folositi canapeaua, niste perne sau un scaunel pentru a va ridica picioaAZrelor deasupra nivelului soldurilor atunci cand va dor, si disconfortul se va diminua, spune medicul de familie Dudley Phillips.
Purtati pantaloni medicinali. Acestia pot parea pantaloni obisnuiti, insa continutul lor ridicat de fibre elastice ajuta la usurarea afectiunii. Ei opun rezistenta tendintei sangelui de a st[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vene varicoase

Folositi canapeaua, niste perne sau un scaunel pentru a va ridica picioaAZrelor deasupra nivelului soldurilor atunci cand va dor, si disconfortul se va diminua, spune medicul de familie Dudley Phillips.
Purtati pantaloni medicinali. Acestia pot parea pantaloni obisnuiti, insa continutul lor ridicat de fibre elastice ajuta la usurarea afectiunii. Ei opun rezistenta tendintei sangelui de a stagna in micile vase de sange superficiaAZle, explica dr. Phillips. Datorita lor sangele este impins in venele mai mari din profunzime, de unde este mult mai usor de pompat catre inima.

Sau cumparati ciorapi elastici. Acesti ciorapi speciali arata altfel decat cei obisnuiti. Sunt facuti dintr-un material mult mai gros si mai rezistent. Acesti ciorapi, vanduti in farmacii sau in magazinele de tehnica medicala, ajuta muschii gambelor sa impinga sangele in sus prin presiunea concentraAZta in jurul gleznelor, imbracati-i inainte de a cobori din pat, dimineata. RiAZdicati picioarele in aer si trageti incet ciorapii pe ele; ciorapii nu ar trebui sa va stranga peste pulpe sau in regiunea inghinala. Purtati-i toata ziua.

Stati cu picioarele in aer. Dr. Phillips le sugereaza persoanelor cu varice sa combine forta gravitatiei cu ciorapii elastici, in urmatorul exercitiu: imAZbracati ciorapii elastici, apoi intindeti-va pe spate si ridicati picioarele drept in aer, sprijinindu-le de un perete. Pastrati pozitia 2 minute. Acest exercitiu permite sangelui sa paraseasca venele umflate ale picioarelor si sa se intoarAZca spre inima. Repetati exercitiul pe parcursul zilei, daca se poate, ori de cate ori simtiti nevoia.inclinati-va patul. Faceti gravitatia sa lucreze in favoarea dvs. pe tot parAZcursul noptii, ridicand partea dinspre picioare a patului cu cativa centimetri, spune dermatologul Paul Lazar.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.