Vechimea sistemului planetar al Soarelui

5x puncte

categorie: Astronomie

nota: 9.78

nivel: Liceu

c. Sistemul de referință biologic sau Scara OMULUI (S0) este un caz particular al Scării infiniților mici și se referă la realitatea lumii în care trăim pusă în evidență prin simțurile noastre.
În scara Biologică sau scara OMULUI materia se organizează sub dimensiunea vectorială numită VIAȚA. Cîmpurile proprii scării SO au frecvențe de ordinul kilohertzilor, iar lungimile de undă de ord[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vechimea sistemului planetar al Soarelui

c. Sistemul de referință biologic sau Scara OMULUI (S0) este un caz particular al Scării infiniților mici și se referă la realitatea lumii în care trăim pusă în evidență prin simțurile noastre.
În scara Biologică sau scara OMULUI materia se organizează sub dimensiunea vectorială numită VIAȚA. Cîmpurile proprii scării SO au frecvențe de ordinul kilohertzilor, iar lungimile de undă de ordinul sutelor de mii de metri.

Aceste cîmpuri sînt definite de serii de funcții sinusoidale. Temperatura optimă a acestei scări, referindu-ne la realitatea biologică al modelul de viață OM, o vom considera oscilantă ușor în jurul valorii de +36oC. Caracteristica de bază a acestei scări este Viața cu cazul particular al modelului OM de care ne vom ocupa în continuare.

d. Sistemul de referință a macrocosmosului sau Scara Infiniților Mari (SIM) Dimensiunile cuprinse în SIM aparțin manifestării materiei în imensitatea ei, aparțin comparării Universului. Lungimile de undă corespunzatoare acestor cîmpuri sînt de ordinul de mărime Nx1024 adică a unui număr N ori 10 la puterea +24 de metri, iar frecvențele de ordinul unitar sau subunitar al Hertzilor. Temperaturile acestei scări încep de pe la +3500oC și ajung până la valori de milioane de grade Celsius.

Caracteristice acestei scări, sînt seriile de funcții tangențiale. Caracteristica de bază a acestei scări este Timpul. Nu putem opera cu aceste dimensiuni, dar trăim liniștiți în ele.
Sistemele ipotetice de referință pe care vi le propunem se caracterizează prin aceia că au originile comune în orice punct din spațiu la care ne referim, astfel că după această ipoteză nu mai privim Universul ca pe un volum avînd un Centru și o Margine ci ca un volum indefinit cu originile comune în orice punct din spațiu în care centrul unui element de volum se intersectează cu marginea elementului de volum vecin..
.
În scările de referință se vor regăsii totalitatea legilor ce definesc la un moment dat un eveniment dintr-o anumită scară și în legătură directă cu celelalte scări vecine. Aceptăm evenimentul, ca fiind o sumă de transformări prin care trece un anumit model, de la o anumită formă de organizare a materiei la alta.
Similitudine:
- dacă ar fi să dăm viață unui "rațional" pe un electron al unui atom în Sim; mărimea acestui rațional față de electron să fie proporțională cu aceia a omului față de Pămînt, atunci:

* raționalul din Sim privește electronul ca pe planeta lui, la fel cum, prin similitudine, omul privește Pămîntul în SO.
* referitor la timp, un an pentru om înseamnă durata cît Pămîntul se învârte în jurul Soarelui; un an pentru raționalul de pe electron înseamnă durata în care un electron de pe o anume orbită, se învîrte o dată în jurul nucleului.
* referitor la spațiu, pentru raționalul de pe electron distanțele interelectronice, internucleare, interatomice, intermoleculare, sînt prin similitudine, la fel de mari cum sînt pentru om distantele interplanetare, interstelare, sau intergalactice, etc.

B. Diagrama Materie – Timp – Temperatură (vezi Fig.1, de la început)
Facerea Lumii
Creație
Sursa: BIBLIA (cu 2 citate),
Geneza – citat 1

Cap.1.1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul
Evanghelia după Ioan – citat 2
1.1 La început era Cuvîntul, și Cuvîntul era cu Dumnezeu, si cuvîntul era Dumnezeu
1.2 El era la început cu Dumnezeu
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Astronomie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.