Vechii faraoni n-au fost pamanteni

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.80

nivel: Liceu

La fel de interesant este faptul ca, la vechii egipteni, credint6ele religioase se bazau pe un fundament acceptat si perpetuat ca istorie: zeii au coborit in Egipt, l-au ocupat si au intemeiat Imperiul pe care dinastiile urmatoare - coboratoare in sensul propriu al cuvantului din zei - l-au dus mai departe. Pe vremea monarhiei tebane (2000 - 1110 i.e.n.), preotii afirma omul, la aparitia sa pe Pam[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vechii faraoni n-au fost pamanteni

La fel de interesant este faptul ca, la vechii egipteni, credint6ele religioase se bazau pe un fundament acceptat si perpetuat ca istorie: zeii au coborit in Egipt, l-au ocupat si au intemeiat Imperiul pe care dinastiile urmatoare - coboratoare in sensul propriu al cuvantului din zei - l-au dus mai departe. Pe vremea monarhiei tebane (2000 - 1110 i.e.n.), preotii afirma omul, la aparitia sa pe Pamant, era lipsit de mijloace de evolutie; zeii au coborit si i-au invatat elementele civilizatiei.

Domnia zeilor a durat mii de ani, succesiunea lor la tron formand o dinastie legendara, care incepe cu Phtah, Amon, Ra, Su, Seb, Osiris, Set si in cele din urma, Horus. Trecerea de la acestia la primele dinastii "istorice", "umane" in intelesul nostru, s-ar fi facut gradual, prin incrucisari de sange. Pentru a reveni la vremurile noastre, noutatea in toate aceste teorii si sisteme mitologice este faptul ca mormintele descoperite linga Faytah dateaza din jurul anilor 6000 i.e.n. si ca mumiile au fost examinate, timp de un an, in laboratoare de genetica.

Probele prevelate si supuse unor analize amanuntite au adus la un rezultat socant: unele secvente ale ADN-ului prezinta diferente fata de genotipul (totalitatea genelor) uman, atat de importante incat teoria potrivita careia ele ar fi rezultatul unor mutatii nu poate fi sustinuta! Altfel spus, organismele mumificate gasite la Faytah nu sunt umane. Sau, pentru a fi mai exacti, ele nu sunt in totalitate umane, unii cercetatori ai grupului britanic sustinind ca structura genetica descoperita nu ar putea fi explicata decat in cazul unei "incrucisari" intre specii diferite.

Tacerea in jurul acestui caz se explica prin timiditatea obisnuita mediului stiintific, dar o concluzie definitiva nu va intarzia sa fie data publicitatii. Daca aceasta descoperire ni se pare extrem de interesanta, este fiindca ea vine sa coroboreze o serie de date istorice a caror deslusire a ramas dintotdeauna in mister. La toate popoarele lumii exista mitul Potopului. Anteistoria Egiptului il cunoaste si ea: Domnia zeului Ra a fost incheiata sumbru; infuriat de nerecunostinta oamenilor, care complotau impotriva sa, zeul (citeste "extraterestrul") convoaca un sfat al egalilor sai si le cere sfatul:
"Priviti oamenii care s-au nascut din trupul meu! Spuneti-mi ce sa fac cu ei, fiindca n-am vrut sa-i omor inainte sa va intreb."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.