Vasile Voiculescu - In mijlocul lupilor

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.47

nivel: Facultate

Daca "Lostrita" ne introduce in viata pescarilor, "In mijlocul lupilor" ne introduce in viata vanatorilor. "In mijlocul lupilor" este o povestire in rama, expozitiunea reprezinta o punere in tema in legatura cu subiectul povestirii: Vanatoarea ca veche ocupatie a omenirii, dar si ca aspect al curajului si uneori al talentului. In aceasta rama a povestirii se naste o povestire bazata pe intamplari [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vasile Voiculescu - In mijlocul lupilor

Daca "Lostrita" ne introduce in viata pescarilor, "In mijlocul lupilor" ne introduce in viata vanatorilor. "In mijlocul lupilor" este o povestire in rama, expozitiunea reprezinta o punere in tema in legatura cu subiectul povestirii: Vanatoarea ca veche ocupatie a omenirii, dar si ca aspect al curajului si uneori al talentului. In aceasta rama a povestirii se naste o povestire bazata pe intamplari ciudate la care este martor si personaj un magistrat participant la discutia initiala despre vanatoare.

Intriga se dezlantuie in momentul in care este adus in fata magistratului, spre judecata un om care vanase fara permis si care era acuzat de sateni ca ar avea un comportament nefiresc, ciudat, misterios.
Desfasurarea actiunii se realizeaza pe baza acumularii de episoade care dezvaluie identitatea personajului ciudat si care explica in mare masura misterul ce il inconjoara. Punctul culminant al povestirii il constituie polilogul reprezentand "ciudata convorbire" dintre Lupar si haita de lupi. Se incearca o dezlegare a misterului prin care Luparul a reusit sa supuna fioroasele animale, dar si a imprejurarii prin care a reusit sa-l salveze pe magistrat.

Solutia pare a fi data de unul dintre ascultatori care apeleaza la informatii, gasite undeva intr-o carte despre vanatoare si care mentioneaza obiceiul unor vanatori stravechi-de-asi unge mainile si fata cu putregai fosforescent menit sa imblanzeasca prin ciudatenie si spaima comportamentul fiarelor salbatice. Aceasta este o explicatie, alaturi de altele, care incearca sa dea o solutie intamplarilor.
Deznodamantul este oarecum deschis. Exista un final al intamplarii, unul fericit, pemtru ca magistratul a fost salvat, dar si un semn de intrebare in ceea ce priveste soarta Luparului. Este o intrebare fara raspuns pentru ca povestitorul nu mai stia nimic de soarta luparului, el insusi fiind preocupat de propria sa devenire.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.