Varice - preventie si tratament

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.78

nivel: Liceu

Conduita terapeutica este intotdeauna adaptata stadiului evolutiv al bolii. In prezent, tratamentul curativ cuprinde elemente ce pot fi utilizate in diferite combinatii, pentru obtinerea unor efecte optime. Acestea includ:Extirparea varicelor prin tehnici microchirurgicale (cu incizii ce devin la citeva luni practic invizibile); Pentru vasele mici, subtiri, superficiale, la care interventia chirur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Varice - preventie si tratament

Conduita terapeutica este intotdeauna adaptata stadiului evolutiv al bolii. In prezent, tratamentul curativ cuprinde elemente ce pot fi utilizate in diferite combinatii, pentru obtinerea unor efecte optime. Acestea includ:Extirparea varicelor prin tehnici microchirurgicale (cu incizii ce devin la citeva luni practic invizibile); Pentru vasele mici, subtiri, superficiale, la care interventia chirurgicala nu poate fi aplicata, se pot face sclerozari (scleroterapia) prin injectarea unor substante iritante sau se poate folosi laserul (laserterapia).

De retinut! Interventia chirurgicala are ca scop indepartarea venelor superficiale dilatate. In timp, daca se mentin conditii favorizante, alte vene pot dobindi aspect varicos, necesitind la rindul lor extirparea. Acest fapt nu inseamna ca varicele au recidivat! De obicei nu sunt necesare alte interventii chirurgicale.
Cu cit interventia este efectuata mai precoce, cu atit rezultatele sunt mai bune si "recidivele" mai putin probabile.

Vara, datorita temperaturii crescute, se produce o vasodilatatie periferica, ce duce la cresterea volumului de singe. In general, la nivelul membrelor se produc schimbarile de caldura cu mediul exterior, favorizat si de o imbracaminte mai usoara, care permite, prin fenomenul de evaporare a apei, scaderea temperaturii mediului intern. Vasele de singe sint asemanatoare unui radiator care atunci cind este nevoie, primesc excesul de caldura de la nivelul central al corpului si il elimina prin contactul direct cu aerul atmosferic, ceva mai rece.

Atunci cind temperatura mediului exterior scade, "radiatoarele" de la nivelul pielii se inchid si caldura e pastrata in interiorul corpului.
In cazul varicelor, singele stagneaza in vasele dilatate anormal. Temperatura ridicata determina cresterea volumului de singe, agravind boala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.