Variabilitatea cererii

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Ex: hotelurile pot oferi servicii de transport gratuite
Variabila de mix centrala folosita la acest nivel este pretul, orientarea de mk este spre consumator. Potentialul de sustinere a avantajului competitiv este redus. 2. La nivelul 2 se depaseste zona exclusiva a preturilor stimulative insa nu este ignorata importanta competitiva a pretului Se merge pe linia construirii unor relatii de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Variabilitatea cererii

Ex: hotelurile pot oferi servicii de transport gratuite
Variabila de mix centrala folosita la acest nivel este pretul, orientarea de mk este spre consumator. Potentialul de sustinere a avantajului competitiv este redus. 2. La nivelul 2 se depaseste zona exclusiva a preturilor stimulative insa nu este ignorata importanta competitiva a pretului Se merge pe linia construirii unor relatii de natura sociala si financiara.

La aceste nivele este vizata personalizarea serviciului si transformarea consumatori in clienti.Diferenta intre consumatori si clienti sunt urmatoarele: consumatorii sunt anonimi pentru firma iar clientii nu consumatorii sunt serviti ca parte a unei multimi sau a unorte mari iar clientii sunt serviti individualconsumatorii sunt " statistici" adica nevoile lor sunt cunoscute prin date sumare in timp ce clientilor le sunt cunoscute datele personale, serviciile utilizate pretentiile exigentele particulare si altele.

La aceste nivele marketerii trebuie sa fie in contact cu clientii sa le cunoasca permanent nevoile spunandu-se ca acest nivel este mai curand produsul sufletului decat stiinta a relatiilor. Relatiile sociale nu presupune micsorarea pretului insa in lipsa unor argumente puternice este posibila incurajarea lor prin micsorarea preturilor. La nivelul 3 al relatiilor preferentiale se consolideaza relatiile sociale instituite anterior cu relatii de tip structural.

Relatiile structurale sunt create pentru a valoriza serviciile in ochiii clientului.Ele se bazeaza pe sistemul de distributie al serv si tehnologiei. Daca la nivelul 2 al relatiilor preferentiale , principalele variabile ale mixului de mk folosite sunt implicarea umana si comunicarea, la acest nivel ( nivelul 3)principala variabila a mixului este distributia. Dpdv al orientarii de mk daca la primul nivel acesta este spre consumator , la nivelul 2 si 3 ea este spre client. Potentialul de sustinere a avantajului competitiv creste continuu de la primul pana la cel de al 3 nivel iar gradul de personalizare al serviciului creste de la " scazut" pentru primul nivel ajungand pana la mediu spre ridicat la cel de al 3 nivel.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.