Vanatul

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Particularitatile carnii de vanat constau si in mirosul si gustul aparte, specific speciei, in culoare, care difera in unele cazuri in functie de specie, sex si mai ales de varsta, in general fiind mai inchisa, ceea ce o incadreaza in categoria "carnurilor negre". Carnea de la vanatul tanar este mai deschisa la culoare. Furajele influenteaza in foarte multe cazuri culoarea carnii. Ackermann, Harti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vanatul

Particularitatile carnii de vanat constau si in mirosul si gustul aparte, specific speciei, in culoare, care difera in unele cazuri in functie de specie, sex si mai ales de varsta, in general fiind mai inchisa, ceea ce o incadreaza in categoria "carnurilor negre". Carnea de la vanatul tanar este mai deschisa la culoare. Furajele influenteaza in foarte multe cazuri culoarea carnii. Ackermann, Hartig si Muser descriu carnea de iepure cu aspectul "sfeclei rosii" sau rosu-albastrui, ca urmare a consumului mare de sfecla (betacyanina din sfecla). Aroma carnii de vanat este superioara celei a animalelor domestice, a caror furajare este dirijata.

Compozitia chimica. Carnea de vanat se caracterizeaza printr-un procent mare de substante proteice si un continut mai sarac in substante grase. Compozitia chimica a carnii principalelor specii de vanat este redata in tabelul urmator:
Cea mai potrivita si mai frecventa forma de clasificare a vanatului este: vanat cu par (mamifere) si vanat cu pene (pasari).
Vanatul cu par. Din aceasta categorie intereseaza mai ales urmatoarele specii: cerbul, cerbul lopatar, capriorul, capra neagra, porcul mistret, iepurele, ursul etc.

Vanatul cu pene. Din aceasta categorie intereseaza mai ales urmatoarele specii: cocosul de munte, fazanul, potarnichea, prepelita, dropia, sitarul, rata salbatica mare, rata pestrita, rata caraietoare, rata pitica, rata fluieratoare, rata cu ochi albi, rata motata, gasca de vara, gasca de semanatura, lisita, porumbelul salbatic, etc.
Dintre toate aceste specii, importanta cea mai mare o prezinta iepurii si mistretii.
O alta forma frecventa de clasificare imparte vanatul in: vanat salbatic de talie mare si vanat salbatic de talie mica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.