Vanatai

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.91

nivel: Facultate

Raciti vanataile. Folositi un pachet inghetat pentru a trata orice contuzie care ar putea fi urmata de o vanataie, va sfatuieste traumatologul Hugh Ma-caulay. Puneti deasupra o punga cu gheata sau un pachet cu legume congeAZlate -- invelit intr-un prosop pentru a va proteja pielea -- cat mai repede posibil dupa producerea vatamarii. Tineti gheata pe locul respectiv aproxiAZmativ 15 minute. Daca ba[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vanatai

Raciti vanataile. Folositi un pachet inghetat pentru a trata orice contuzie care ar putea fi urmata de o vanataie, va sfatuieste traumatologul Hugh Ma-caulay. Puneti deasupra o punga cu gheata sau un pachet cu legume congeAZlate -- invelit intr-un prosop pentru a va proteja pielea -- cat mai repede posibil dupa producerea vatamarii. Tineti gheata pe locul respectiv aproxiAZmativ 15 minute. Daca banuiti ca va aparea un cucui in urma unei lovituri serioase, continuati tratamentul cu gheata la fiecare cateva ore in decursul primelor 24 de ore. Lasati pielea sa se incalzeasca in mod natural si nu puAZneti caldura intre reprizele de aplicare a ghetei.

Pastrati in congelator cuburi de gheata continand patrunjel zdrobit marunt, ca remediu rapid pentru vanatai. Fitoterapeuta Sharleen Andrews-Miller face sugestia sa puneti o legatura de patrunjel si '/t de cana de apa intr-un blender. Transformati totul intr-o pasta, umpleti pe jumatate lacasurile penAZtru cuburile de gheata si introduceti cutia in congelator. Cand aveti nevoie, puneti cuburile de gheata intr-o bucata de panza subtire si asezati-o pe vaAZnataie. Patrunjelul este o planta racoritoare care diminueaza inflamatia si duAZrerea, spune ea.
In plus, atunci cand gatiti, nu trebuie decat sa scoateti din congelator un cub cu patrunjel daca vreti sa puneti putin in supa sau in sos.

Racirea contracta vasele de sange, ceea ce inseamna ca in tesuturi se rasAZpandeste mai putin sange care sa formeze o vanataie. Un pachet rece are si avantajul ca minimalizeaza umflarea si amorteste zona, astfel incat ea nu va fi tot atat de dureroasa ca in cazul unei vanatai pe care nu s-a pus gheata.Dupa gheata, caldura. Dupa 24 de ore folositi caldura pentru a dilata vaAZsele de sange si a imbunatati circulatia in zona respectiva, spune dermatoAZlogul Sheldon Pollack.
Tineti picioarele mai sus. Vanataile constituie mici rezervoare de sange. Sangele
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.