Vamuirea marfurilor in operatiunile de import-export

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Personalul managerial al vamilor este alcatuit din specialisti cu pregatire superioara (economisti, juristi, merceologi, tehnicieni etc.) cunoscatori de limbi straine de uz international.
In spatiul marilor centre vamale functioneaza antrepozite vamale de marfuri generale, depozite specializate pe genuri de marfuri (dotate dupa caz cu instalatii frigorifice, instalatii de aerisire, de manip[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Vamuirea marfurilor in operatiunile de import-export

Personalul managerial al vamilor este alcatuit din specialisti cu pregatire superioara (economisti, juristi, merceologi, tehnicieni etc.) cunoscatori de limbi straine de uz international.
In spatiul marilor centre vamale functioneaza antrepozite vamale de marfuri generale, depozite specializate pe genuri de marfuri (dotate dupa caz cu instalatii frigorifice, instalatii de aerisire, de manipulare etc.), silozuri, ateliere de reambalare si innobilare, terminale de containere si mijloace de transport local.

Tranzitarii colaboreaza cu vamile si cu diversi carausi internationali (administratii de cai ferate, companii rutiere, maritime, fluviale si aeriene) precum si cu garile, aeroporturile si porturile maritime si fluviale.
In prezent, unitatile vamale, denumite in continuare "vami" au o structura complexa, sunt de o mare varietate, sunt specializate in anumite operatiuni si sunt clarificate dupa mai multe criterii astfel:
Zona de competenta a vamii este teritoriul in cadrul caruia toate unitatile economice, domiciliate aici, sunt obligate sa indeplineasca formalitatile vamale la vama respectiva.

In urma reorganizarii activitatii vamale s-a procedat la specializarea unitatilor vamale de frontiera pe un control vamal sumar asupra marfurilor aflate in trafic international, obiectivul principal fiind efectuarea controlului mijloacelor de transport si al bunurilor calatorilor. Vamuirea marfurilor de import efectuandu-se la vamile de interior.Birourile vamale de frontiera se infiinteaza prin hotarare de Craciun, iar directiile regionale vamale, birourile vamale si punctele vamale prin decizia directului general al vamilor.

Autoritatea vamala isi desfasoara activitatea in sedii proprii. Cand nu dispun de asemenea sedii in cladiri care ii apartin, detinatorii legali de spatii (proprietarii sau chiriasii), autorizati sa functioneze in punctele de control pentru trecerea frontierei, pun la dispozitia vamii spatiile necesare, fara plata. Acesti detinatori legali pot fi unitatile de transport feroviar, auto, aeroporturile, porturile maritime si fluviale, organele de graniceri sau de politie ori administratia publica locala. In aplicarea politicii vamale a statului, autoritatea vamala isi exercita atributiile conform reglementarilor vamale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.