Valorile mobiliarea si bursele de valori

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Oferta in care este implicata o societate de valori mobiliare poate fi efectuata fie printr-un plasament garantat, fie prin metoda celei mai bune executii posibile, in acest din urma caz societatea de valori mobiliare actionind ca agent al ofertantului.
Prin plasament garantat se intelege contractul incheiant cu un intermediar legal autoriza, respectiv cu o Societate de Valori Mobiliare, p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Valorile mobiliarea si bursele de valori

Oferta in care este implicata o societate de valori mobiliare poate fi efectuata fie printr-un plasament garantat, fie prin metoda celei mai bune executii posibile, in acest din urma caz societatea de valori mobiliare actionind ca agent al ofertantului.
Prin plasament garantat se intelege contractul incheiant cu un intermediar legal autoriza, respectiv cu o Societate de Valori Mobiliare, prin care aceasta se angajeaza sa subscrie sau sa cumpere o cantitate de titluri financiare in scopul de a le plasa pe piata valorilor mobiliare cu obligatia de a prelua pe cont propriu toate titlurile care nu au fost plasate in conditiile contractului.

Pentru emitent, avantajul plasarii titlurilor in aceste conditii este dat de faptul ca intra imediat in posesia lichiditatilor de care are nevoie.
Oferta publica realizata prin metoda celei mai bune executii presupune faptul ca societatea de intermediere se angajeaza sa vinda cit mai multe titluri iar cele care nu au putut fi plasate sunt returnate emitentului. Pentru operatiunea de plasare intermediarul percepe un comision care se adauga la pretul de emisiune al titlului.
In practica altor tari se intilneste si o a treia modalitate de a plasa si anume

"totul sau nimic" ceea ce presupune ca emitentul de titluri poate impune o cantitate minima care urmeaza a fi vinduta. Daca aceasta cantitate de titluri nu se vinde atunci emisiunea se anuleaza.
Valorile mobiliare emise de societatile pe actiuni imbraca forma titlurilor la purtator sau a titlurior nominative.
Distinctia intre titlurile nominative si titlurile la purtator si-a pierdut importanta din punct de vedere practic, o data cu intrarea in vigoare a Instructiunilor nr.2 din 16 ianuarie 1996 cu privire la emiterea de actiuni in forma dematerializata, reglementare moderna care modifica profund regulile privind reprezentarea si circulatia valorilor mobiliare.

Anterior acestei adevarate reforme, regimul valorilor mobiliare depindea de forma, nominativa sau la purtator, a titlurilor reprezentate de aceste valori. Potrivit Legii 31 / 1991 privind societatile comerciale, in primul caz (cel al titlurilor nominative), drepturile titularului rezultau dintr-o inscriptionare in registrul societatilor emitente, iar transferul acestor titluri se efectua prin declaratia facuta in aceste registre.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.