Valorificarea potentialului turistic al zonei turistice Botosani

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.65

nivel: Facultate

Biserica Uspenia, ctitorie din anul 1552 a Doamnei Elena, avand pictura interioara refacuta complet in anii de dupa revolutie. In curtea bisericii troneaza maiestuos statuia poetului national Mihai Eminescu. De altfel poetul a fost botezat in aceasta biserica, aceasta devenind un loc de permanent omagiu adus marelui poet. Biserica "Sf. Ilie" - Botosani, isi are inceputurile in anul 1778 ca biseric[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Valorificarea potentialului turistic al zonei turistice Botosani

Biserica Uspenia, ctitorie din anul 1552 a Doamnei Elena, avand pictura interioara refacuta complet in anii de dupa revolutie. In curtea bisericii troneaza maiestuos statuia poetului national Mihai Eminescu. De altfel poetul a fost botezat in aceasta biserica, aceasta devenind un loc de permanent omagiu adus marelui poet. Biserica "Sf. Ilie" - Botosani, isi are inceputurile in anul 1778 ca biserica a Breslei Blanarilor, de renume in lumea mestesugarilor botosaneni.

Clopotnita sa, de o remarcabila valoare, ar merita sa serveasca drept model tuturor acelora care ar dori sa ridice locasuri noi, dupa parerea marelui carturar Nicolae Iorga.Aceasta este una dintre cele mai mari si mai incapatoare din oras.A fost finalizata in aproximativ cinci ani de zile. Clopotnita, construita in 1809, fiind solida, a ramas lipita de noua biserica, adaugandui-se un etaj. In 1878, marele vornic Iordache Ciolac a inzestrat biserica cu o catapeteasma noua, a zugravit interiorul si a facut argintariile.

Biserica Romano - Catolica "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul"- Botosani, construita la mijlocul sec. XIX in maniera neogotica este situata in vecinatatea Liceului de renume "Augustus Treboniu Laurian". Prima mentiune documentara legata de existenta catolicilor in botosani s-a gasit intr-o veche mitrica a parohiei din Horlesti, din care reiese ca la 8 decembrie 1781 a avut loc un botez in ,,Butuszan ,,. In aceeasi mitrica se gaseste mentiunea ca, in anul 1748, s-a infiintat parohia catolica din Botosani.

Deoarece printre catolicii botosaneni se gaseau multi veniti din Polonia, un preot polon, Cajetanus, a incercat, la inceputul secolului al XIX-lea sa construiasca o biserica, dar fara rezultat. Dintr-o scrisoare ramasa de la episcopul Paul Sardi, din Iasi, reiese ca in acel an biserica era in constructie.Dupa anul 1872 s-a marit prin ridicarea a doua nave laterale si adaptarea ei la stilul gotic datorita cresterii populatiei de religie catolica.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.