Valoarea in timp a banilor

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.89

nivel: Facultate

Din cauza inflatiei vom intalni rata nominala a dobanzii (dobanda cuvenita prin contractul de credit) si rata reala a dobanzii .
In conditiile in care, de pilda, rata nominala a dobanzii este de 50 %, iar rata inflatiei este de 40%, rata dobanzii reale va reprezenta 7,14 % (dobanda reala pozitiva), ceea ce inseamna ca se recupereaza puterea de cumparare a capitalului angajat si o suma ce re[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Valoarea in timp a banilor

Din cauza inflatiei vom intalni rata nominala a dobanzii (dobanda cuvenita prin contractul de credit) si rata reala a dobanzii .
In conditiile in care, de pilda, rata nominala a dobanzii este de 50 %, iar rata inflatiei este de 40%, rata dobanzii reale va reprezenta 7,14 % (dobanda reala pozitiva), ceea ce inseamna ca se recupereaza puterea de cumparare a capitalului angajat si o suma ce reprezinta dobanda reala, de dimensiuni mult diminuate, in raport de nivelul nominal. Dimpotriva, in cazul in care rata nominala a dobanzii este de 50%, iar rata inflatiei este de 80%, rata dobanzii reale va reprezenta - 16,66%

(sau altfel spus dobanda reala negativa de 16,66%), ceea ce evidentiaza nu numai lipsa oricarui profit pe seama acestei operatiuni, dar si o pierdere substantiala din puterea de cumparare a capitalului avansat.
In fiacre an, incepand de la mijlocul lunii ianuarie si pana in ultima sapatamana a lunii februarie, ne impiedicam la tot pasul de articole si reclame publicate de institutiile financiare si care se refera la contributiile acestora la planurile de economii pentru pensie inregistrate (registred retirement savings plan- RRSP).

O data cu modificarea legislatiei referitoare la RRSP, informatiile disponibile publicului despre RRSP au devenit mai abundente decat de obicei si se concentreaza asupra modului in care persoanele fizice pot realiza economii la plata impozitelor curente, si in acelasi timp pot sa isi puna la punct un portofoliu de fonduri pentru perioada de pensionare, care sa fie un surplus fata de contributia pe care o aduce Guvernul la fondurile de pensii.

Pe tot parcursul perioadei dinainte de pensionare, unele articole incearca sa explice care este suma necesara la pensionare si care este importanta ratelor de castig pe care le pot oferi diverse fonduri RRSP. De exemplu, daca rata castigului este de 8%, investind 5500 $ in fiecare an, timp de 20 de ani, se va crea la un fond de 271826 $; daca rata castigului este de 10%, fondul final obtinut va fi de 346514 $.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.