Valoare simbolica vs valoare economica

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Facultate

Insa, in aceasta "cursa" nu exista invingator si invins, pentru ca oricare individ o data intrat in campul literar va "strange" capital. Chiar daca din exterior pare putin, pentrul el insusi nu este. Pentru a nuanta cele afirmate voi da ca exemplu un caz extrem, dar care, cel putin in aceasta cercetare, nu exista: sa ne imaginam un individ care citeste o singura carte si va refuza alta, fiindu-i s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Valoare simbolica vs valoare economica

Insa, in aceasta "cursa" nu exista invingator si invins, pentru ca oricare individ o data intrat in campul literar va "strange" capital. Chiar daca din exterior pare putin, pentrul el insusi nu este. Pentru a nuanta cele afirmate voi da ca exemplu un caz extrem, dar care, cel putin in aceasta cercetare, nu exista: sa ne imaginam un individ care citeste o singura carte si va refuza alta, fiindu-i suficienta acea pe care a lecturat-o. Privit din afara, se va spune ca e mai putin decat foarte putin, dar pentru el aceasta reprezinta lumea lui.

Nu tot ceea ce se achizitioneaza prezinta aceeasi importanta. Difera in functie de costurile implicate, dar si de semnificatia data textului. Daca o carte necesita costuri foarte mari, iar satisfactiile lecturii nu au fost pe masura, gradul de importanta al acesteia si implicit al individului se diminueaza. Dorinta cititorului de a cumpara o carte poate fi descrisa in termeni de cerere si oferta. Voi face o scurta prezentare a modului de perceptie a situatiei publicatiilor aparute inaintea anilor '89. Cantitatea nu era considerata ca fiind mica, din cauza lipsei informatiilor din exterior, generandu-se o distorsiune a perceptiei: "...N-am suferit de lipsa cartilor.

Bineinteles, dar asta in situatia in care nu stiam foarte bine ce e dincolo si ce inseamna o adevarata oferta de carte." (Marina Cionca)
Numarul publicatiilor care apareau pe piata era foarte mic, in comparatie cu numarul consumatorilor, ceea ce declansa o adevarata "aventura" pentru a reusi in a achizitiona o carte: "...o cursa... sa gasesti o carte (...) tirajele erau limitate (...) atuncea o carte de asta, gen Umberto Eco, aparea-n douazeci de mii de exemplare. Pai foarte greu gaseai, ca toti romanii... vroiau sa cumpere Umberto Eco." (Paul Bercheanu) Castigatori erau aceia care detineau informatiile despre momentul in care cartile erau puse spre vanzare:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.