Utilizarea sistemelor informatice pentru eficientizarea activitatiilor intreprinderilor mici si mijlocii

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Modelele regrupeaza practicile caracteristice unor domenii cum ar fi cel al marketingului, al productiei, commercial sau financiar - contabil. Regulile permit prelucrarea datelor si utilizarea informatiilor in conformitate cu obiectivele sistemului.
Exemple de reguli: aprovizionarea se realizeaza cand stocul efectiv scade sub stocul normat; gestiunea stocurilor se realizeaza conform metode[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Utilizarea sistemelor informatice pentru eficientizarea activitatiilor intreprinderilor mici si mijlocii

Modelele regrupeaza practicile caracteristice unor domenii cum ar fi cel al marketingului, al productiei, commercial sau financiar - contabil. Regulile permit prelucrarea datelor si utilizarea informatiilor in conformitate cu obiectivele sistemului.
Exemple de reguli: aprovizionarea se realizeaza cand stocul efectiv scade sub stocul normat; gestiunea stocurilor se realizeaza conform metodei FIFO (first in first out) sau LIFO (last in first out); pentru produsele de calitatea a doua se acorda un discount de 10 %.

Sistemul informatic asigura obtinerea si furnizarea informatiei solicitate de utilizator, folosind mijloacele IT, pentru fundamentarea deciziilor privind un anumit domeniu din cadrul firmei. Se caracterizeaza prin aplicarea principiului introducerii unice a datelor si prelucrarii multiple a acestora in concordanta cu nevoile informationale specifice fiecarui utilizator.

Arhitectura sistemului informatic reprezinta solutia generica privitoare la procesele de prelucrare a datelor ce trebuie sa se realizeze si modul de integrare a datelor si prelucrarilor.
Strategia descendenta sau top-down
Se bazeaza pe idea descompunerii sistemului informatic complex in componente de complexitate mai redusa, dobandindu-se astfel o structura ierarhic modulara in care fiecare componenta indeplineste o anumita functrionalitate.

Strategia ascendenta numita si bottom-up
Incurajeaza initiative la nivelul fiecarui domeniu fara a exista o solutie generala sau o arhitectura pentru sistemul informatic la nivel de organizatie. Sistemele se proiecteaza si exploateaza in mod independent urmand sa fie integrate in cadrul sistemului informatic global.Indiferent de strategia aleasa trebuie tinut cont de posibilitatea dezvoltarii ulterioare a sistemului informatic prin crearea si integrarea de noi module. O astfel de abordare conduce la definirea unei arhitecturi deschise pentru sistemele informatice, asigurandu-se in acest mod suportul informational necesar evolutiei organizatiei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.