Utilizarea secretiei biliare in scop curativ

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

Functia vezicii biliare are o influenta decisiva, nu numai asupra tractului digestiv, ci si asupra intregului organism, schimbandu-se functia glandelor cu secretie interna, in intregul organism. In primul rand, este afectat sistemul circulator, mai ales functia inimii si a sistemului nervos central. Se schimba functia rinichilor, care elimina mai putine saruri si lichid, se blocheaza intensitatea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Utilizarea secretiei biliare in scop curativ

Functia vezicii biliare are o influenta decisiva, nu numai asupra tractului digestiv, ci si asupra intregului organism, schimbandu-se functia glandelor cu secretie interna, in intregul organism. In primul rand, este afectat sistemul circulator, mai ales functia inimii si a sistemului nervos central. Se schimba functia rinichilor, care elimina mai putine saruri si lichid, se blocheaza intensitatea procesellor de oxidare, se schimba functia glandei tiroide, a hipofizei si a glandelor suprarenale. Sucul biliar extras special de la bovine si porcine, in unele tari, se utilizeaza pentru frectii, cand apar dureri reumatismale.

Amelioreaza tendavaginitele, circulatia sangelui si a membrelor inferioare, dupa anumite traume. Sucul billiar poate fi atomizat si este utilizat sub forma de comprimate acoperite cu o anvelopa speciala, care conserva continutul un timp indelungat. Acest preparat activeaza perestaltica intestinelor, imbunatateste absorbtia grasimilor, stimuleaza efectul de eliminare al sucului gastric, a functiei ficatului si pancreasului.

Extrasul sucului biliar intra in compozitia festalului, allaholului, indicate pentru holicistite si enterocolite. Din sucul biliar obtinut de la bovinele sacrificate la abator, se produce preparatul holagen, care este indicat pentru tratarea hepatitelor. Sucul biliar al altor animale inca nu este studiat indeajuns.

In S.U.A., s-a stabilit ca in componenta sucului biliar sunt constituenti, care duc la dizolvarea pietrelor din rinichi, in timp de 6-24 de luni. Acest fenomen a determinat cercetari mai profunde ale acizilor biliari, cu scopul de a aelabora un preparat specializat pentru eliminarea pietrelor din rinichi. Substanta biologic activa are si un efect de stopare a diareelor.

In S.U.A. exista patentul N:3591687, unde se descrie utilizarea sucului biliar pentru slabit, in cazurile obezitatii. Utilizarea acizilor, litohalic, dezoxihalic, hepodezoxihalic, halic, hiadezoxihalic, in fiecare zi duce la diminuarea apetitului si slabirii organismului. In viitor se va utiliza sucul biliar de la ursi, deoarece in retetele antice se aminteste de utilizarea acestui suc impreuna cu ginseng si mumie, dar informatii mai ample nu sunt.

Sunt informatii privind utilizarea salivei si lacrimilor liliecilor africani care au proprietati curative. Acest produs preantampina coagularea sangelui si poate dizolva trombele din vene.Cunoscutul savant si fondator al antibioticului penicilina, A. Fleming, a atras atentia asupra proprietatilor lacrimilor, care nu sunt un simplu lichid, in componenta lor descoperindu-se o substsnta proteica - lizocina, cu proprietati bactericide si antivirale.

Astfel, lacrimile spala ochii si penetreaza in trahee, dezinfectand tractul respirator. Pentru a obtine cantitati mai mari de lizocima, a fost elaborata o noua tehnologie de utilizare a proteinei din oua de gaina. Dupa aceasta tehnologie se produce preparatul "Lizocima", care se utilizeaza pentru tratarea proceselor inflamatorii ale cailor respiratorii, ale otitelor, afectiunilor cutanate si altele. Este cazul sa mentionam ca utilizarea oualor in tratarea diferitelor afectiuni este mentionata in multe tratate de medicina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.