Utilizarea pachetului de programe primavera project planner 3.0 in cadrul firmei S.C. A.C.M.S. S.A.

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

2) Dictionarul de coduri de proiect : Pentru organizarea, gruparea, sau filtararea proiectelor in cadrul unui grup de proiecte, se pot defini asa-numitele coduri de proiect. Acestea pun la dispozitie o cale suplimentara de urmarire a caracteristicilor specifice de utilizator la nivelul proiectului.
3) Dictionarul de coduri de activitate : Codurile de activitate reprezinta criterii de organi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Utilizarea pachetului de programe primavera project planner 3.0 in cadrul firmei S.C. A.C.M.S. S.A.

2) Dictionarul de coduri de proiect : Pentru organizarea, gruparea, sau filtararea proiectelor in cadrul unui grup de proiecte, se pot defini asa-numitele coduri de proiect. Acestea pun la dispozitie o cale suplimentara de urmarire a caracteristicilor specifice de utilizator la nivelul proiectului.
3) Dictionarul de coduri de activitate : Codurile de activitate reprezinta criterii de organizare si grupare a activitatilor in cadrul unui proiect.
4) Dictionarul de coduri WBS : Gruparea activitatilor dupa natura lor se poate realiza utilzand dictionarul de coduri Work Breakdown Structure. Aceasta reprezinta o structura ierarhica care poate avea pana la 20 de nivele.

5) Dictionarul de resurse : Toate resursele implicate in realizarea unui proiect se declara in dictionarul de resurse. Informatiile specifice se refera nu doar la disponibilitatea acestora, utila in procesul de nivelare a lor, dar si la costurile unitare care pot tine seama de starea inflationista existenta in economie.
6) Dictionarul de curbe de resurse :Curbele de resurse permit definirea unor distributii neliniare ale resurselor sau costurilor.

7) Dictionarul de conturi de cheltuieli :Conturile de cheltuieli reprezinta grupari ale costurilor, permitand urmarirea facila a acestora pe perioada derularii unui proiect.
8) Dictionarul de variabile configurabile :Variabilele configurabile reprezinta informatii care se pot asocia activitatilor sau resurselor/costurilor si care de regula nu exista intr-un sistem de project management. De pilda, notiunea de cantitate de lucrare a activitatii, sau unitate de masura, nu pot fi asociate activitatilor decat prin intermediul variabilelor configurabile.

Inainte de planificarea oricarui proiect trebuie sa stabilim daca acesta va fi privit ca un proiect de sine statator, sau ca un grup de proiecte. Un grup de proiecte este alcatuit din mai multe subproiecte care pot fi gestionate si urmarite atat independent, dar si in ansamblul lor. Moficarile facute intr-un proiect se reflecta in cadrul grupului de proiecte. Putem afirma ca un grup de proiecte reprezinta o structura de organizare a mai multor proiecte, diferentiate prin identificatorul acestora.

Crearea unui proiect se face prin intermediul ferestrei Add a New Project, in care se specifica principalele informatii legate de acesta: denumire, unitate de planificare, numarul de zile din saptamana de lucru, data de start, data de incheiere, asocierea lui la un grup de proiecte si identificatorul de proiect.

Urmatorul pas il constituie introducerea listei de activitati. Activitatile reprezinta actiuni care au un inceput, un sfarsit si/sau o durata si conduc la obtinerea unui rezultat masurabil. Ele reprezinta elementele cele mai detaliate ce vor fi urmarite in cadrul proiectului. Componentele activitatilor sunt reprezentate in figura alaturata. Ele constau din: identificatorul de activitate, descriere, durata, tip de activitate, coduri de activitate, calendar, cod WBS, constrangeri, predecesori, succesori, resurse, costuri, variabile configurabile, note.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.