Utilizarea feromonilor in reglarea comportamentului organismelor vii

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Asa cum, spre exemplu, eliminarea unor feramani indica hotarul de actiune al unui animal, sau, atrage sexul opus pentru imperechere. Glandele care elimina feromonii sunt localizate in locuri diferite ale corpului. Spre exemplu, la cerbi si antilope sunt in partea superioara a ochilor si este sub forma unei substante vascoase, de culoare neagra. Masculii elimina acest feromon, pentru a-si insemna t[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Utilizarea feromonilor in reglarea comportamentului organismelor vii

Asa cum, spre exemplu, eliminarea unor feramani indica hotarul de actiune al unui animal, sau, atrage sexul opus pentru imperechere. Glandele care elimina feromonii sunt localizate in locuri diferite ale corpului. Spre exemplu, la cerbi si antilope sunt in partea superioara a ochilor si este sub forma unei substante vascoase, de culoare neagra. Masculii elimina acest feromon, pentru a-si insemna teritoriul de actiune.

La elefanti, glanda care elimina feramani, este situata intre ochi, la camile pe spate, la maimute este situata sub membrele anterioare, la vulpi este la baza cozii, la caini pe talpa piciorului, la crocodil in regiunea anusului si in timpul imperecherii glandele apar in regiunea gurii.Glandele care elimina feramani sunt bine dezvoltate la multe din mamifere si sunt mai des intalnite la masculi. La femele, feramanii se elimina numai in timpul imperecherii si ele au proprietatea de a stimula potenta sexuala a masculilor.

Exista si alt tip de substante, care nu atrag partenerii, ci ii resping. Aceste substante provoaca un miros, care resping dusmanii lor sau ii ametesc pentru a-i prinde. Se stie faptul ca, dihorul elimina o substanta, care provoaca ameteli la gaini, substanta pe care ei le captureaza usor. Aceasta substanta , este produsa si de vulpi, iar femelele, inainte de nastere, elimina o substanta, care indeparteaza celelalte animale de eaIn Asia, substantele cu o structura de tipul musconului, se utilizeaza pentru tratarea insomniei, anemiilor, isteriilor si frisoanelor, la copii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.