Utilizarea feromonilor in reglarea comportamentului organismelor vii

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.73

nivel: Facultate

Glandele care elimina feramani sunt bine dezvoltate la multe din mamifere si sunt mai des intalnite la masculi. La femele, feramanii se elimina numai in timpul imperecherii si ele au proprietatea de a stimula potenta sexuala a masculilor. Exista si alt tip de substante, care nu atrag partenerii, ci ii resping. Aceste substante provoaca un miros, care resping dusmanii lor sau ii ametesc pentru a-i [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Utilizarea feromonilor in reglarea comportamentului organismelor vii

Glandele care elimina feramani sunt bine dezvoltate la multe din mamifere si sunt mai des intalnite la masculi. La femele, feramanii se elimina numai in timpul imperecherii si ele au proprietatea de a stimula potenta sexuala a masculilor. Exista si alt tip de substante, care nu atrag partenerii, ci ii resping. Aceste substante provoaca un miros, care resping dusmanii lor sau ii ametesc pentru a-i prinde. Se stie faptul ca, dihorul elimina o substanta, care provoaca ameteli la gaini, substanta pe care ei le captureaza usor. Aceasta substanta , este produsa si de vulpi, iar femelele, inainte de nastere, elimina o substanta, care indeparteaza celelalte animale de ea.

In Asia, substantele cu o structura de tipul musconului, se utilizeaza pentru tratarea insomniei, anemiilor, isteriilor si frisoanelor, la copii. Dar substantele repelente de tipul musconului si exaltanului, provoaca diaree, ameteli si greata. In fiecare an, unii specialisti in homeopatie, pleaca in nordul Siberiei, unde omoara reni, pentru a dobandi muscon. Din 100 de animale, se extrag aproximativ 30g de substanta biologic activa.

Este bine cunoscuta o substanta biologic activa eliminata de castori, care dupa indicatiile multor vraci, poate fi utilizata in reglarea tensiunii arteriale, eliminarea infectiilor tesutului mucos, pentru tratarea afectiunilor sistemului nervos. In ultimul timp, substanta activa eliminata de castori este utilizata in parfumerii, pentru obtinerea unor parfumuri de inalta calitate.

Renii, elimina o substanta mirositoare, care se descrie in retetele tibetane sub denumirea de ''luvai''. Aceasta substanta se utiliza in timpurile stravechi pentru ridicarea potentei sexuale si pentru pofta de mancare. Feromonii joaca un rol decisiv in comportarea multor specii de animale, dar informatiile existente nu sunt suficiente pentru a face unele concluzii credibile.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.