Utilizarea calculatorului si organizarea fisierelor

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

In cazul in care una dintre aplicatiile cu care lucreaza utilizatorul se blocheaza, neraspunzand nici unei comenzi de la periferice, ea va trebui inchisa fortat. Acest lucru este posibil prin apelarea Windows Task Manager, un utilitar care ofera informatii despre performantele calculatorului si despre programele si procesele care ruleaza pe calculator in momentul respectiv. Deschiderea Task Manage[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Utilizarea calculatorului si organizarea fisierelor

In cazul in care una dintre aplicatiile cu care lucreaza utilizatorul se blocheaza, neraspunzand nici unei comenzi de la periferice, ea va trebui inchisa fortat. Acest lucru este posibil prin apelarea Windows Task Manager, un utilitar care ofera informatii despre performantele calculatorului si despre programele si procesele care ruleaza pe calculator in momentul respectiv. Deschiderea Task Manager se poate face prin una dintre urmatoarele metode:

• apasarea simultana a tastelor Ctrl+Alt+Delete, urmata de alegerea optiunilor Windows Security ia† Task Manager;
• click dreapta pe o portiune libera a barei de operatii (taskbar) si selectarea optiunii Task Manager din meniul contextual care se deschide. O aplicatie blocata va avea afisata in dreptul ei starea Not Responding, in loc de Running. Pentru a solutiona problema blocarii, se va selecta aplicatia ce nu raspunde si se va apasa butonul End Task.
2.1.2 Informatii de baza si operatii

Primul contact al utilizatorului cu interfata grafica a sistemului de operare Windows are loc la deschiderea calculatorului.
Componentele principale sesizate de utilizator la lansarea sistemului de operare sunt: suprafata de lucru (desktop) pictogramele (icons), imaginile de dimensiuni reduse plasate pe aceasta suprafata;
linia (bara) de operatii (taskbar), care contine butonul Start si, eventual, butoanele aplicatiilor deschise de catre utilizator.
Suprafata de lucru (desktop) este similara suprafetei unui birou "clasic", din lumea reala. Pe aceasta suprafata sunt plasate obiectele pe care utilizatorul le foloseste in lucrul cu calculatorul.

Implicit, pe desktop apar un grup de pictograme, ferestrele aplicatiilor cu care se lucreaza, meniuri, precum si cursorul mouse-ului, cu ajutorul caruia se selecteaza si activeaza obiectele care compun interfata. Pictogramele de pe desktop au semnificatii diverse, care vor fi descrise intr-un paragraf urmator.
Bara (linia) de operatii (taskbar, "bara de sarcini" intr-o traducere literala) contine butonul Start si butoane pentru fiecare aplicatie lansata in executie in cadrul unei sesiuni de lucru. Aceste butoane permit trecerea rapida de la o aplicatie la alta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.