Urticarii

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.83

nivel: Facultate

Nichelul se gaseste in multe aliaje cu alte metale utilizate la confectionarea inelelor, a caracaselor de ceas, a colierelor si bratarilor. Bijuteriile de toata ziua sunt principala si cea mai frecventa cauza a reactiilor la nichel, insa alergia la nichel este usor de diagnosticat, deoarece urticaria apare cand niAZchelul ia contact cu pielea, spune dermatologul Ralph Daniel. De exemplu, puteti fa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Urticarii

Nichelul se gaseste in multe aliaje cu alte metale utilizate la confectionarea inelelor, a caracaselor de ceas, a colierelor si bratarilor. Bijuteriile de toata ziua sunt principala si cea mai frecventa cauza a reactiilor la nichel, insa alergia la nichel este usor de diagnosticat, deoarece urticaria apare cand niAZchelul ia contact cu pielea, spune dermatologul Ralph Daniel. De exemplu, puteti face urticarie la urechi daca purtati cercei facuti dintr-un aliaj ce conAZtine nichel. Iata ce trebuie facut.

Schimbati-va bijuteriile. Multe femei au alergie la bijuteriile ieftine, ce contin nichel. Daca renuntati la aceste bijuterii, urticaria dispare, spune dr. Daniel.
Purtati aur. "Nu am auzit sa fie nimeni alergic la aurul pur", spune derAZmatologul Larry Millikan. Asadar, e timpul sa inlocuiti vechile bijuteriile ieftine cu altele, din aur.

Nu transpirati cand purtati nichel. Transpiratia poate agrava dermatita la persoanele sensibile la nichel. Obiectele care contin nichel pot da o senAZzatie de mancarime si intepaturi dupa numai 20 de minute dupa ce au atins o palma transpirata, deoarece caldura si umezeala disloca nichelul din aliaAZje, insa aceleasi obiecte pot fi purtate ore intregi fara urmari daca nu transAZpirati, spune dr. Daniel. Iata de ce trebuie sa va scoateti bijuteriile cand inAZtrati in sala de gimnastica.

Evitati sa va scarpinati. Oricat de rea este mancarimea, scarpinatul va rani pielea care sufera deja si va elibera histamine care vor accentua mancarimea din momentul in care veti inceta sa va scarpinati. Rupeti acest cerc vicios: ta-iati-va unghiile scurt; dormiti cu manusi de bumbac daca noaptea va scarpiAZnati in timpul somnului; purtati haine racoroase, din bumbac; faceti racoare noaptea in camera; folositi pungi cu gheata pentru a amorti terminatiile ner-voase iritate din pielea dvs.

O urticarie care se intinde pe o suprafata mare a corpului poate fi un semn de boala infectioasa, mai ales daca se asociaza cu febra si stare generala proasta. Adresati-va medicului, in special daca e vorba de un copil. S-ar puAZtea sa fie nevoie de antibiotice daca exista colectii purulente sau cruste auAZrii tipice pentru impetigo. Si alte boli de piele pot fi confundate cu dermati-ta de contact, precum psoriazisul, eczema atopica sau dermatita seboreica. Mergeti la medic daca aveti o urticarie care:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.