Urgente

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

Fenomenul poate avea loc in mod obisnuit si reversibil in somn, apoi patologic si ireversibil spontan in coma si pe o gama variata de stari intermediare: somnolenta, confuzie mintala, letargie.
PSC poate avea 2 mecanisme fundamentale: Mecanism activ care implica afectarea primitiva directa a encefalului (epilepsia si unele crize psihice); Mecanismul pasiv , datorat anoxiei generalizate (c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Urgente

Fenomenul poate avea loc in mod obisnuit si reversibil in somn, apoi patologic si ireversibil spontan in coma si pe o gama variata de stari intermediare: somnolenta, confuzie mintala, letargie.
PSC poate avea 2 mecanisme fundamentale: Mecanism activ care implica afectarea primitiva directa a encefalului (epilepsia si unele crize psihice); Mecanismul pasiv , datorat anoxiei generalizate (creierul nu mai are oxigenul necesar) prin:

Criza cerebrala anoxo - asfixica; Criza cerebrala anoxo - ischemica (sincopa, reflexe cardiace, vasculare). Epilepsia (E) - are loc o descarcare de neuroni cerebrali hiperexcitabili.Parametru radiestezic : PE > 60Epilepsia este de 2 feluri:
a.Criza de grand male - are loc cu miscari mioclonice, cu abolirea constientei, caderi si manifestari vegetative importante (tahicardie, cresterea TA si presiune intravezicala). Dureaza 4-6 secunde - in prima faza, apoi apare spasmul tonic ce se instaleaza progresiv cu tremolatii, contractii musculare complete in special la muschii faciali si masticatori, apoi cianoza.

b.Criza de petit male - este ereditara cu durata scurta pana la 15 secunde.1. Epilepsia simptomatica (ES) - manifestari convulsive pot surveni ca urmare a pierderii de scurta durata a constientei pe fondul unor : leziuni cerebrale expansive (LCE)
sindroame infectioase si hemoragice (SIH)
edem cerebral (EC)atrofie cerebrala (AC)
arteroscleroza (A)Parametrii radiesteziI :
PES > 60 si ABEPLCE, SIH, EC, AC, ACrize psihice (isterice) - PCP - crize convulsive simple insotite de scaderea nivelului constientei si demonstratii tetrale sau crize letargice
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.