Uniunea Europeana si Siria

1x punct

categorie: Stiinte Politice

nota: 9.85

nivel: Facultate

Datorita starii de urgenta, presedintele si partidul Baath au putut sa mentina un control strict asupra fortelor de securitate precum si asupra tuturor sectoarelor politice si sociale. In prezent, regimul detine controlul celor trei puteri (puterea executiva, legislativa si judiciara).

In ceea ce priveste conflictele siriene, Parlamentul European a elaborat o Rezolutie referitoare l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Uniunea Europeana si Siria

Datorita starii de urgenta, presedintele si partidul Baath au putut sa mentina un control strict asupra fortelor de securitate precum si asupra tuturor sectoarelor politice si sociale. In prezent, regimul detine controlul celor trei puteri (puterea executiva, legislativa si judiciara).

In ceea ce priveste conflictele siriene, Parlamentul European a elaborat o Rezolutie referitoare la situatia din Siria, in care sunt prezentate probleme existente in aceasta tara, astfel, rezolutia precizeaza : "De la inceputul recesiunii violente a protestelor pasnice din Siria in martie 2011 si in pofida ridicarii starii de urgenta anuntate la 21 aprilie 2011 de guvern, uciderile simetrice, violentele si torturile au escaladat dramatic, iar armata siriana si fortele de securitate continua sa ucida si sa tortureze protestatari si sa faca arestari in masa; intrucat, conform estimarilor ONU, peste 2600 de persoane si-au pierdut viata, multe alte au fost ranite si mii de persoane au fost inchise;

Misiunea de informare a Inaltului Comisar din 19 august 2011 a gasit dovezii la sute de executii sumare, utilizarea de munitie adevarata impotriva protestatarilor, desfasurarea pe scara larga de lunetisti in cursul protestelor, detentia si torturarea de persoane de toate varstele, blocarea oraselor de catre fortele de securitate si distrugerea resurselor de aprovizionare cu apa;"

Pentru a putea analiza efectele unei posibile interventii armate a Uniunii Europene in Siria, alaturi de SUA si NATO, trebuie sa avem in vedere relatia UE cu actorii regionali si cu statele arabe. O eventuala interventie armata a UE in Siria, ar atrage o serie de responsabilitati pentru Uniunea Europeana iar motivele interventiei trebuie sa trebuie sa fie bine justificate.

Unul dintre cele mai importante motive ar fi nerespectarea drepturilor omului, asa cum reiese din rapoartele organizatiilor guvernamentale si non-guvernamentale: Guvernul a reprimat in mod sistematic abilitatile cetatenilor de a schimba guvernul.... au existat cazuri de lipsire de libertate si ucideri nelegale. Membrii fortelor de securitate au torturat si abuzat fizic prizonieri si detinuti.

Fortele de securitate au arestat si retinut indivizi fara a le explica motivul... Guvernul a incalcat drepturile la intimitate ale cetatenilor si a impus restrictii semnificative asupra libertatii de exprimare, a presei, de asociere si circulatie... Violentele si discriminarile impotriva femeilor au continuat, precum si exploatarea sexuala... Guvernul a discriminat minoritatile, in special kurzii si ahvazi si a restrictionat sever drepturile muncitorilor.In privinta unei posibile interventii armate a Uniunii Europene in Siria, trebuie sa se tina cont de parteneriatele UE cu statele arabe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.