Unitatile de productie auxiliare si de servire

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.81

nivel: Facultate

Pentru realizarea acestor activitati cu caracter auxiliar si de servire,subordonate cerintelor asigurarii unei activitati normale a proceselor de productie de baza, sunt necesare unele metode si tehnici moderne. In prezent, exista tendinta de a se reduce dimensiunea acestor unitati in cadrul unei unitati industriale, ca urmare a crearii unor unitati economice specializate in fabricarea diferitelor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Unitatile de productie auxiliare si de servire

Pentru realizarea acestor activitati cu caracter auxiliar si de servire,subordonate cerintelor asigurarii unei activitati normale a proceselor de productie de baza, sunt necesare unele metode si tehnici moderne. In prezent, exista tendinta de a se reduce dimensiunea acestor unitati in cadrul unei unitati industriale, ca urmare a crearii unor unitati economice specializate in fabricarea diferitelor feluri de scule, in producerea energiei s.a.

Aceasta tendinta se justifica sub raport economic prin faptul ca, in conditiile construirii unor intreprinderi specializate, dotate cu utilaje specializate care folosesc е forta de munca specializata, aceste activitati se realizeaza la un nivel calitativ superior si in conditiile unor costuri de productie mai reduse decat in cazul realizarii lor in unitatile cu caracter auxiliar si de serviAZre din cadrul intreprinderilor.

Existenta insa a acestor procese obiective nu micsoreaza importanta si necesitatea unitatilor de productie cu caracter auxiliar si de servire din caAZdrul intreprinderilor industriale, care continua sa reprezinte inca baza asiAZgurarii acestor categorii de activitati pentru majoritatea unitatilor indusAZtriale.
Pentru viitor se prevede un proces mixt de asigurare a intreprinderilor cu diferite feluri de activitati cu caracter auxiliar si de servire.

Prin transportui intern se intelege activitatea de deplasare cu mijloace de transport a diferite materiale, piese sau produse pe distanta care separa doua locuri de munca, care se succed in procesul tehnologic, in interiorul intreprinderii, cuprinzand operatiile de mcarcare, de deplasare propriu-zisa de descarcare.
Miscarea interna a obiectelor muncii cuprinde, pe langa transportui intern, si manipularile acestora.

Manipularile sunt activitatile elementare cu caracter neproductiv, care constau in deplasarea obiectelor muncii in raza locului de munca in imediata lui apropiere.
Pentru a asigura in conditii bune activitatile de transport intern pentru a putea manipula in intreprindere, se creeaza un compartiment specializat sub forma serviciului de transport. Cele mai importante sarcini ale acestuia sunt:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.