Unirea Principatelor si coalitia anti-cuzista

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.98

nivel: Liceu

In istoria Romaniei urmeaza episodul castigarii independentei,episod in care de asemenea se remarca marele Eugen Carada. Alaturi de Ion C. Bratianu el va aduna oamenii care sa organizeze armata,va procura acesteia armamentul necesar si va asigura provizile. Trecea mereu Dunarea pentru a avea grija si de treburile din tara,deoarece fusese insarcinat de Bratianu,acum Prim Ministru,sa se ocupe de toa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Unirea Principatelor si coalitia anti-cuzista

In istoria Romaniei urmeaza episodul castigarii independentei,episod in care de asemenea se remarca marele Eugen Carada. Alaturi de Ion C. Bratianu el va aduna oamenii care sa organizeze armata,va procura acesteia armamentul necesar si va asigura provizile. Trecea mereu Dunarea pentru a avea grija si de treburile din tara,deoarece fusese insarcinat de Bratianu,acum Prim Ministru,sa se ocupe de toate treburile functiei lui. De altfel,pentru aceste momente primeste Medalia Trecerii Dunarii,singura distinctie pe care o accepta de-a lungul vietii,spunand ca,intr-adevar,a trecut Dunarea.

Dupa terminarea activitatilor legate de recunoasterea [[independenta|independetei]] in cadrul [[Congresul de la Berlin|Congresului de la Berlin]],Carada nu are liniste si infiinteaza alaturi de Ion C. Bratianu [[Banca Nationala a Romaniei]] in 1880.Desi nu accepta functia de Guvernator,o accepta intr-un final pe cea de director,dar doar cand Bratianu il ameninta ca isi da demisia din Guvern.Aceste refuzuri,precum si multe altele adunate de-a lungul anilor,denota nu atat demnitatea lui Carada,cat si modestia lui.In ceea ce priveste Banca Nationala,el insusi merge la Paris pentru a supraveghea tiparirea biletelor,organizeaza numeroase filiale si centre in toata tara etc.

Din toate actiunile sale se observa spiritul sau extraordinar,spirit ghidat doar de dragostea pentru patrie si de dorinta de a dezvolta tara cu puteri romanesti. Pentru acest din ultim lucru,el ajuta si finanteaza numeroase persoane,asigurand dezvoltarea unei burghezii autohtone. Remarcabil este insusi faptul ca a compus planurile de constructie pentru Palatul Bancii Nationale.A lucrat in cadrul Bancii mai mult de 30 de ani,asigurandu-i o asemenea prosperitate,incat multe personalitati ale vremii spuneau ca,si in cazul in care niste neghiobi ar veni la conducerea ei,Banca s-ar conduce singura,intr-atat de bine organizata era de al sau parinte,Eugeniu Carada

Din pacate,spre sfaristul vietii sale,Carada a fost ultimul ramas dintre cei trei capi ai [[Partidul National Liberal|Partidului National Liberal]],artizani de seama ai Romaniei moderne.[[C.A.Rosetti]] si [[Ion C. Bratianu]] au murit,lasandu-i lui Carada sarcina de a infaptui Marea Unire.Nici el nu a apucat-o,deoarece a murit in 1910.Dar el i-a asigurat izbanda.L-a pus in fruntea PNL-ului pe [[I.I.C. Bratianu]],convins fiind ca doar un Bratianu poate asigura buna dezvoltare a Romaniei.Trebuie amintita aici si marea influenta avuta de carvunarul roman in familia Bratienilor.A trait in casa Bratianu timp de multi ani,le-a asigurat o existenta prospera prin dezvoltarea afacerilor lor,le-a ingrijit pana si gradina.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.