Unghii de la picior incarnate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.82

nivel: Liceu

Unghiile de la picior incarnate sunt de obicei cauzate de taierea lor necoresAZpunzatoare, dar pot rezulta si din accidente, spune dr. Frederick Hass. LoviAZrea degetului este o cauza. Scaparea unui obiect greu pe picior este alta cauza. Purtati incaltaminte robusta, dar confortabila pentru activitatile casnice, spune el. Si daca slujba dvs. implica manipularea de obiecte grele, atunci cumparati p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Unghii de la picior incarnate

Unghiile de la picior incarnate sunt de obicei cauzate de taierea lor necoresAZpunzatoare, dar pot rezulta si din accidente, spune dr. Frederick Hass. LoviAZrea degetului este o cauza. Scaparea unui obiect greu pe picior este alta cauza. Purtati incaltaminte robusta, dar confortabila pentru activitatile casnice, spune el. Si daca slujba dvs. implica manipularea de obiecte grele, atunci cumparati pantofi speciali, cu bombeu din otel. Ei va vor proteja degetele de la picioare in aproape toate accidentele grave.

Daca degetul de la picior incepe sa se infecteze, prezentati-va fara intarzieAZre la medic, avertizeaza dr. Levine. Printre semnele infectiei se numara in-flarnatia, roseata si durerea sau caldura la atingere. De asemenea, pot apaAZrea basici cu puroi.
"Daca lasati o unghie incarnata sa se infecteze de-a binelea, puteti sa ajungeti la necazuri mari", avertizeaza ea. "Daca aveti circulatie proasta, risAZcati o gangrena."

Daca aveti diabet sau circulatie arteriala proasta la picioare, cereti mediAZcului sa va recomande un pedichiurist experimentat care sa va instruiasca cum sa va taiati unghiile si cum sa va ingrijiti picioarele. Daca aveti probleme cu taierea propriilor unghii din cauza vederii slabe, a unghiilor ingrosate sau a unui handicap oarecare, pedichiuristul vi le poate ingriji regulat. Daca sunAZteti imobilizat in casa, solicitati vizita acestuia la domiciliu.
conjuratoare, calmand astfel durerea, spune pedichiurista Suzanne Levine, dar | nu apelati la ele daca suferiti de diabet sau aveti o circulatie proasta.

O bucata de vata rasucita. Vreti sa ajutati unghia de la picior incarnata sa creasca peste cuta de piele adiacenta? incepeti prin a va cufunda piciorul in apa calda pentru a muia unghia, recomanda medicul de familie Frederick | Hass. Stergeti-1 cu grija, apoi impingeti usor o bucatica de vata sterila, raAZsucita, sub marginea ascunsa a unghiei. Vata va ridica putin unghia, asa inAZcat ea va creste peste tesutul in care sapa. Stergeti bine imprejur cu un antiAZseptic, ca protectie impotriva infectiei. Schimbati vata in fiecare zi, pana j cand unghia a depasit locul cu necazul.

Nu taiati un V. Nu incercati vechiul leac al gospodinelor de a taia o pana in forma de V spre centrul unghiei de la picior, avertizeaza pedichiuristul Glenn Copeland. Acest truc nu va face marginile sa creasca spre centru, departe de marginea incarnata: unghiile de la picioare cresc numai de la pielita in sus.
Lasati picioarele sa respire. Pantofii care nu se potrivesc pot fi si ei cauAZza unei unghii de la picior incarnate, in special daca unghiile tind in mod natural sa se curbeze. Evitati pantofii ascutiti sau stramti care apasa unghiAZile, avertizeaza dr. Levine. Purtati in schimb sandale sau pantofi cu botul lat. Si evitati ciorapii si colantii prea stramti.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.