Undele seismice

5x puncte

categorie: Fizica

nota: 9.81

nivel: Liceu

Unde de tip Love(Q) (denumite astfel dupa matematicianul englez A.E.H. Love, care a creat modelul lor matematic in 1911). Ele sunt cele mai rapide unde de suprafata si misca pamantul stanga-dreapta fata de directia de propagare, producand doar o miscare orizontala, care cauzeaza numeroase pagube fundatiei unui edificiu care nu este o constructie paraseismica. Acestea se propaga cu aprox. 4 km/s.De[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Undele seismice

Unde de tip Love(Q) (denumite astfel dupa matematicianul englez A.E.H. Love, care a creat modelul lor matematic in 1911). Ele sunt cele mai rapide unde de suprafata si misca pamantul stanga-dreapta fata de directia de propagare, producand doar o miscare orizontala, care cauzeaza numeroase pagube fundatiei unui edificiu care nu este o constructie paraseismica. Acestea se propaga cu aprox. 4 km/s.Desi au provocat numeroase distrugeri, undele seismice au oferit pretioase informatii despre structura interna a Pamantului.

Doar o mica parte din energia degajata in focarul unui cutremur se transmite sub forma de oscilatii seismice, restul consumandu-se in alte procese fizice care au loc in zona focarului.
Determinarea precisa a acestei cantitati este dificila din acest motiv, utilizandu-se metode prin care se incearca sa se faca o comparatie intre diferite cutremure.

Pamantul, care se afla intr-o permanenta miscare, poseda o structura interna destul de complicata, dar care schematic poate fi redusa la: suprafata libera(scoarta), crusta continentelor(litosfera) 0-70 km, manta 70-2900 km, nucleul exterior 2900-5000 km, nucleul interior central 5000-6320 km.In acest context, continentele se deplaseaza continuu si lent, producand modificari ale scoartei terestre in urma acumularilor energetice in roci si a eruptiilor vulcanice.

Aceste fenomene se manifesta periodic in crusta terestra prin miscari bruste si violente care sunt inregistrate la suprafata libera a terenului sub forma cutremurelor de pamant.
Cu privire la sursa care genereaza cutremurele puternice se admit doua categorii principale de mecanisme posibile de producere si anume:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.