Un studiu de corelatie intre polenul din aer si cazurile de polinoza la oameni

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Scopul nostru a fost sa descoperim care polen din aer este prezent in oras, si ce efect direct are asupra sanatatii oamenilor, si de asemenea, sa verificam variatiile concentratiilor de polen zilnice, potrivit climatului, pentru ca oamenii alergici la polen sa fie dinainte avertizati. Acest lucru implica 2 feluri de studiu: testuri de piele la oameni, sa descoperim la ce reactioneaza, si comportam[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Un studiu de corelatie intre polenul din aer si cazurile de polinoza la oameni

Scopul nostru a fost sa descoperim care polen din aer este prezent in oras, si ce efect direct are asupra sanatatii oamenilor, si de asemenea, sa verificam variatiile concentratiilor de polen zilnice, potrivit climatului, pentru ca oamenii alergici la polen sa fie dinainte avertizati. Acest lucru implica 2 feluri de studiu: testuri de piele la oameni, sa descoperim la ce reactioneaza, si comportamentul general al polenului in legatura cu anumiti parametrii meteorologici, in acest caz vantul si ploaia. Ipoteza noastra a fost ca polinoza maxima ar fi prezenta in zilele cu vant, iar minima in zilele ploioase.
Material si metode

Polenul din aer a fost colectat cu Colectorul Plankton. Acesta este o pompa electrica care trage o cantitate specifica de aer printr-un filtru care retine particulele solide. Un ceas arata cantitatea de aer filtrata: in cazul nostru, 4m /zi. O morisca intoarce aparatul catre vant. Masinaria a fost amplasata la etajul 6 al unei cladiri din Figueres, Catalunia, Spania la 42 30' N si 3' E. Din februarie pana in iunie 1998 colectorul a strans polen in fiecare zi, 24 de ore pe zi. Teste prin intepare au fost efectuate pe 17 oameni care au aratat simptome de polinoza in orasul Figueres in primavara lui 1998.
Rezultate

Dupa testele efectuate la oameni si strangerea de informatii furnizate de ei, doar 4 taxonuri au fost gasite a fi antigenice: Gramineele (7 cazuri, unul incrucisat cu Parietaria, 2 cu Parietaria si Plantago); Parietaria(6 cazuri, unul incrucisat cu Gramineele, 2 cu Gramineele si Plantago), Plantago (2 cazuri, incrucisate cu Graminee si Parietaria) si Olea (un caz doar). Toate acestea au fost descoperite in aerul din Figueres in primavara lui 1998. Olea a fost gasit din 14-29mai, Plantago 24 aprilie-29 mai, Parietaria din 19 februarie-26mai si Gramineele din 6 februarie-29 mai. In aceasta perioada polenul nu a fost gasit in fiecare zi, au fost si zile consecutive fara prezenta acestuia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.