Un palimpsest persan

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.92

nivel: Liceu

La inceput lucrurile au mers prost. Apoi, printr-o ciudata rasturnare de situatii - sugereaza lectura - ea si-a gasit un ajutor dintre membrii triburilor invadatoare, iar pacea cu Said a fost restabilita. Am putea in mod logic presupune, in continuare, ca unirea celor doi a devenit mai tirziu un factor de patrundere a influentei rasei albe intr-o anumita zona din india, precum si de stabilire a u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Un palimpsest persan

La inceput lucrurile au mers prost. Apoi, printr-o ciudata rasturnare de situatii - sugereaza lectura - ea si-a gasit un ajutor dintre membrii triburilor invadatoare, iar pacea cu Said a fost restabilita. Am putea in mod logic presupune, in continuare, ca unirea celor doi a devenit mai tirziu un factor de patrundere a influentei rasei albe intr-o anumita zona din india, precum si de stabilire a unei scurte uniuni indo-ariene, obscura din punct de vedere istoric; in orice caz, i s-a spus ca urmasii rezultati din casatoria entitatii s-au aflat intre primii ai rasei albe pure din tara Carpatilor.

Se pare ca fericita pereche s-a intors mai degraba in regiunea nativa a miresei, decit in cea a mirelui. Mai tirziu, entitatea respectiva de spita regala, si probabil ca si sotul ei, s-a numarat intre cei invitati sa calatoreasca in Egipt pentru a primi direct invataturile Legii celui Unic, caci toate acestea se intimplau in vremea lui Ra si Hermes. La intoarcerea lor, dupa o perioada petrecuta in templul Frumusetii, ei au devenit emisarii invataturii catre alte tari. Asemeni voluntarilor din Corpurile Pacii de astazi, ei si-au folosit acolo cunostintele lor superioare in slujba acelor fii ai oamenilor care se aflau inca in stadii inferioare de dezvoltare.

Care sint originile cuvintului aryan? Care este semnificatia lui? Daca apelam la sursa noastra psihica, raspunsurile sint destul de usor de aflat. Mai intii, cititorul isi va aminti ca cea de-a doua perioada de cutremure din Atlantida a avut loc cu aproximativ 30.000 de ani in urma, din cele cinci mari insule raminind doar trei: Poseidia, Aryan si Og. O catastrofa alarmanta declansase primul val de evacuare a populatiei, cu mult inainte de cataclismul final. Unii dintre acestia s-au indreptat spre Pirineii din acele timpuri, iar altii, ni se spune, au colonizat sud-vestul Americii, in timp ce altii din Og au infiintat o colonie cu acest nume in Peru.

Dupa toate aparentele, un grup asemanator, care a ajuns pina in Asia Minor, plecind din Aryan, a format nucleul unui alt stat care purta vechiul nume Aryan. Cit despre semnificatia acestui cuvint, opiniile filologilor sint impartite, un grup sustinind ca el dovedeste o asociere etnologica evidenta cu rasa alba, in timp ce un alt grup insita asupra faptului ca aryan este numai un termen pentru intregul grup al limbilor cunoscute drept indo-europene, ai caror vorbitori ar trebui denumiti aryas, indiferent daca sint hindusi, persi indeobste, greci, germani, celti sau orice altceva.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.