Un om obisnuit

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.98

nivel: Facultate

Ale noastre. Sunt amintirile noastre. Erai emotionat, pentru ca te aflai intr-un loc istoric, mi-ai spus atunci ca viata merita traita macar pentru placerea de a pasi intr-un asemenea palat, de a calca pe urmele celor care au facut istoria. Nu tu spuneai toate astea? Unde-i optimismul tau de-atunci? O sa mai poti merge, o sa putem vizita alte locuri, iti promit eu asta. Totdeauna fusese pasionat d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Un om obisnuit

Ale noastre. Sunt amintirile noastre. Erai emotionat, pentru ca te aflai intr-un loc istoric, mi-ai spus atunci ca viata merita traita macar pentru placerea de a pasi intr-un asemenea palat, de a calca pe urmele celor care au facut istoria. Nu tu spuneai toate astea? Unde-i optimismul tau de-atunci? O sa mai poti merge, o sa putem vizita alte locuri, iti promit eu asta. Totdeauna fusese pasionat de istorie si, inainte de accident, vizitase impreuna cu sotia sa toate monumentele din tara...

Dar nici n-avea rost sa se gandeasca la asta, ce-i venise femeii asteia sa-i vorbeasca despre toate prostiile carora el aproape ca isi dedicase viata?! In fond nu erau toate decat niste prostii.
- Uita-te la mine! urla el. Ce dracu' vezi?! Spune-mi, ce dracu' vezi?!
Renunta sa se stapaneasca, desi cu putina vreme inainte chiar el hotarase ca trebuie sa para mai vesel. Tocmai de asta ii facuse un compliment sotiei sale, pentru a parea ca este bine-dispus, pentru ca ea sa nu-si inchipuie cine stie ce.

- Un om obisnuit, raspunse ea repede. Aflat intr-o situatie mai grea pentru moment, dar, in cele din urma, un om obisnuit.
- Asta vezi? Ei, atunci afla ca, din cand in cand, oamenilor obisnuiti li se face lehamite sa mai viseze ca vor pasi pe dale de marmura, din nu stiu ce palat, pricepi? Asta e, li se face lehamite!
Isi aprinse o tigara si, cateva minute o tinu in mana asa, aprinsa, fara sa traga vreun fum, pana cand scrumul se incovoie sa cada. Atunci ii ceru femeii o scrumiera.

- Sa nu ne mai enervam, spuse. Hai sa nu ne mai enervam azi, n-are rost.
Scutura scrumul in scrumiera alba de portelan si incepu sa se joace cu mucul de tigara; il folosi ca instrument de desenat, asa facea de obicei cand era suparat: desena cu mucul de tigara pe fundul scrumierei, fundul acoperit de tutun ars. Dar nu desena orice, nu desena la intamplare ci, invariabil, trasa doua linii pe care le intersecta la mijloc, un fel de cruce ivita din scrum, migalos construita, cu un contur aproape perfect. Capatase aceasta indeletnicire oarecum macabra in ultimul an si jumatate, de cand se afla in scaunul sau de invalid, si nu si-o explica in nici un fel.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.