Umarul

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Ca si soldul, umarul e poarta integrarii, poarta Inconstientului, dar aici in legatura cu actiunea, in timp ce pentru sold era in legatura cu relatia. La acest nivel dorintele si vointa de a actiona emerg, ies la suprafata, pentru a se exprima in real.Aceasta imagine a usii e aici amuzanta pentru ca osul care leaga umarul cu pieptul (sternul) se cheama clavicula, ceea ce inseamna micuta cheie, in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Umarul

Ca si soldul, umarul e poarta integrarii, poarta Inconstientului, dar aici in legatura cu actiunea, in timp ce pentru sold era in legatura cu relatia. La acest nivel dorintele si vointa de a actiona emerg, ies la suprafata, pentru a se exprima in real.Aceasta imagine a usii e aici amuzanta pentru ca osul care leaga umarul cu pieptul (sternul) se cheama clavicula, ceea ce inseamna micuta cheie, in latina. Ori, punctul de legatura al claviculei cu sternul se situeaza sub Chakra gatului, care e acela al exprimarii de sine.

Aceasta remarca devine mai interesanta daca ne gandim ca singurul mijloc de exprimare al omului in incarnarea sa este chiar a face, actiunea, iar umerii sunt poarta.Tensiunile pe care le resimtim in umeri (varful umarului, trapezul, claviculele, omoplatii) ne vor vorbi de dificultatea noastra de a actiona. Tensiunile inseamna ca intalnim frane / oprelisti, obstacole in dorintele noastre de actiune, mai ales in ceea ce priveste mijloacele. Adica ne simtim impiedicati, nu printr-o lipsa a capacitatii ci prin lipsa asistentei sau prin opuneri exterioare.

Gandim (credem) ca lumea exterioara (sau propria noastra cenzura) ne impiedica, nu ne permite, nu ne da mijloacele sau nu ne autorizeaza sa actionam.Energiile nu pot astfel sa treaca in brate si se blocheaza in umerii nostri.Nu toti cerebralii, care gandesc mult si actioneaza putin, ma vor contrazice pentru ca ei au, in cea mai mare parte, trapezii foarte incordati, durerosi chiar.Daca e vorba de umarul stang, tensiunea e in legatura cu simbolica Yang (paterna) si daca e vorba de umarul drept e in relatie cu dinamica Yig (materna).

Ma gandesc aici in mod deosebit la Marilyne care a venit sa ma consulte pentru probleme la umarul drept, acuzand dureri foarte puternice. Intrevederea noastra a adus la lumina faptul ca traversa o perioada foarte dificila din cauza fiicei sale. Aceasta, cam iresponsabila sa spunem, a deschis o sala de gimnastica si de dans pentru care a cerut bani mamei sale. Din nefericire inconstienta + criza economica au dus la serioase dificultati. Marilyne care voia sa recupereze sau macar sa protejeze fondurile sale, isi dorea de mai multe luni ca fiica sa sa inceteze aceasta activitate. Dar legal, nu putea face nimic, nefiind girantul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.