Ultimul inorog

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.70

nivel: Liceu

Cum, draga draga, nu-ti amintesti? Ti-am povestit despre Al Cincilea Anotimp! Lasa-ti sufletul si inima deschisa, ai sa-ti amintesti, si tu l-ai trait odata, demult... atunci cand credeai in visare si asteptai binecuvintarea la portile dorului ! In luminisul plin de flori al Padurii de Argint, miresme necunoscute noua se ridicau in valatucirile unei aparente dimineti vesnice, intr-o izbucnire fre[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ultimul inorog

Cum, draga draga, nu-ti amintesti? Ti-am povestit despre Al Cincilea Anotimp! Lasa-ti sufletul si inima deschisa, ai sa-ti amintesti, si tu l-ai trait odata, demult... atunci cand credeai in visare si asteptai binecuvintarea la portile dorului ! In luminisul plin de flori al Padurii de Argint, miresme necunoscute noua se ridicau in valatucirile unei aparente dimineti vesnice, intr-o izbucnire frenetica de stari fecunde, dospite-n cuptorul de vise al elfilor, intr-o impletire de iubiri neiubite inca- care-si asteapta cuminti sa le vie sorocul...si stapinii.

Razvane drag, in Padurea de Argint, unde s-a retras Inorogul in asteptarea Ceasului, nu exista anotimpuri, asa ca pe la noi. Este o stare de fapt, de liniste ...o liniste dincolo de fire.... ceva adanc si profund, o stare de visare... Nemarginire cat vezi cu ochii, sori albastrii si portocalii, muzici neascultate vreodata de noi pamintenii, culori nascute din valurile cerului si imbratisarea marii, flori neasemuit de frumoase...cocori care-si inalta zborul in volute unduioase si line.. Niciodata nu poti sti cand este rasarit sau apus, zi sau noapte, este o nastere continua de miracole si iubire...

Aici este Cel de-al Cincilea anotimp : Anotimpul Iubirii. Poti recunoaste insa liliacul si crinii, florile de cires care-si cern zapada in valurile pure ale unei mari albastre, albastre... copile drag, ca cerurile de pe la noi. Nisipuri fierbinti strajuiesc paduri de arbori seculari, de o neasemuita fragilitate. Diafani, cu crengi -brate vegetale intinse catre tine -care se ridica atunci cind vrei sa treci pe langa ei, pentru a te lasa sa le patrunzi taina... Miroase a zapada proaspat 'necernita'... o zapada care v-a sa cada, poate acum, poate niciodata. Depinde de ce vrei tu, Razvane drag !

Toate se modifica instantaneu, dupa visul, pasul si iubirea ta. Totul se schimba... Dar si tu, la randul tau, trebuie sa darui ceva... Picaturi de iubire ingereasca peste dor omenesc ! Sa nu uiti asta. E o lege nescrisa... Ce, si cum si cit, tu trebuie singur sa descoperi... cerceteaza-ti doar inima, toate tainele nedezlegate inca, sunt ascunse acolo !
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.