Ultimele plante ale toamnei

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Boala canceroasa - se administreaza cate o jumatate de lingurita de pulbere sau jumatate de pahar de infuzie combinata de cerentel, cu treizeci de minute inainte de masa. Aceasta planta este foarte utila ca adjuvant in cancer, eliminand anumite tulburari conexe cu el. Astfel, cerentelul ajuta la recapatarea apetitului alimentar, amplifica procesele de asimilatie, oprind scaderea in greutate, impie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ultimele plante ale toamnei

Boala canceroasa - se administreaza cate o jumatate de lingurita de pulbere sau jumatate de pahar de infuzie combinata de cerentel, cu treizeci de minute inainte de masa. Aceasta planta este foarte utila ca adjuvant in cancer, eliminand anumite tulburari conexe cu el. Astfel, cerentelul ajuta la recapatarea apetitului alimentar, amplifica procesele de asimilatie, oprind scaderea in greutate, impiedica aparitia deranjamentelor intestinale (la care sunt predispusi mai ales cei care tin regimuri de cruditati). In plus, ajuta la mentinerea tonusului fizic si, mai ales, psihic - element de maxima importanta la bolnavii de cancer.

Hemoragie uterina, adjuvant in hemoragiile interne - se ia o doza de soc de 2-3 lingurite de pulbere de cerentel, dupa care se continua cu administrarea a cate o lingurita de pulbere de patru ori pe zi, vreme de 4-5 zile. Cerentelul reduce sangerarile prin micsorarea calibrului vaselor sanguine, ajuta la combaterea anemiei produse de hemoragii, mentine tonusul fizic, eliminand intr-o mare masura senzatia de slabiciune care apare dupa hemoragii.

Dureri musculare - se face un masaj usor al zonei afectate cu tinctura de cerentel , vreme de 10 minute, dupa care se aplica alifie de arnica sau de tataneasa. Medicina populara: despre cerentel se spune ca ii ajuta sa isi recapete puterile pe cei care au fost multa vreme bolnavi, pe cei care au fost deocheati sau care sunt sub influenta unui farmec sau al unui blestem. Tot despre cerentel se spunea ca "ajuta omul sa-si recapete taria, atat cea trupeasca, cat si cea sufleteasca".

De aceea, vracii il dadeau ca fiertura sau plamadit in rachiu, pentru toate betesugurile care slabeau trupul si sufletul. Chiar pentru intarirea oaselor se dadea cerentel vreme de sapte saptamani la rand, impreuna cu radacina de fierea-pamantului (gentiana) si iarba de coada-soricelului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.