Ultima tigara

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Liceu

Fii constient ca, vreme de cateva zile, in viscerele tale va exista un mic sabotor. S-ar putea sa cunosti doar senzatia de A vreau o tigara >>. M-am referit de multe ori la A micul monstru >> cu sensul de usoara dorinta fizica de nicotina. Riguros vorbind, nu este asa - si e important sa stii de ce. Pentru ca e nevoie cam de trei saptamani ca micul monstru sa moara, fostii fumatori isi inchipuie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ultima tigara

Fii constient ca, vreme de cateva zile, in viscerele tale va exista un mic sabotor. S-ar putea sa cunosti doar senzatia de A vreau o tigara >>. M-am referit de multe ori la A micul monstru >> cu sensul de usoara dorinta fizica de nicotina. Riguros vorbind, nu este asa - si e important sa stii de ce. Pentru ca e nevoie cam de trei saptamani ca micul monstru sa moara, fostii fumatori isi inchipuie ca micul monstru va avea pofta de tigari si dupa ce ultima a fost stinsa, si ca urmare vor trebui sa faca apel la vointa pentru a rezista tentatiei in decursul celor trei saptamani.

Nu e adevarat. Corpul nu doreste nicotina. Numai creierul o doreste. Daca ai senzatia aceea de A vreau o tigara >> in urmatoarele cateva zile, creierul tau pur si simplu va avea de ales. O varianta este sa interpreteze senzatia drept ceea ce este - senzatia de gol si de nesiguranta, declansata de prima tigara si perpetuata de toate celelalte - si sa te faca sa-ti spui : A Bravo mie, sunt nefumator ! >>
Cealalta varianta este sa te imbie sa tanjesti dupa o tigara si sa induri asta tot restul vietii. Stai un pic si gandeste-te. N-ar fi o prostie monumentala ? Sa-ti spui : A Nu mai vreau sa fumez niciodata >> si sa-ti petreci restul vietii gandind :

Mi-ar placea o tigara... >> Este exact ce fac fumatorii care folosesc Metoda vointei. Nu-i de mirare ca se simt nefericiti. Isi petrec viata tanjind cu disperare la ceva ce au vrut cu disperare sa nu mai aiba. Nu-i de mirare ca atat de putini reusesc si ca acei putini nu se simt niciodata complet eliberati.5. E greu sa te lasi de fumat doar daca te indoiesti si taraganezi. Asa ca nu-ti pune niciodata la indoiala decizia : stii ca e decizia corecta. Daca incepi sa te indoiesti de ea, esti infrant de la inceput. Vei fi nefericit cand ai sa tanjesti dupa o tigara, dar n-ai s-o poti avea. Vei fi inca si mai nefericit daca o vei avea. De fapt ce incerci sa obtii cand te lasi de tigara ?

Sa nu mai fumezi niciodata ? Nu ! Multi fosti fumatori asta fac, dar isi petrec restul vietii simtindu-se privati de ceva. Care este adevarata deosebire intre fumatori si nefumatori ? Nefumatorii nu au nevoia sau dorinta sa fumeze, nu tanjesc dupa tigari si nu fac apel la vointa ca sa nu fumeze. Iata ce incerci sa obtii - si esti intru totul capabil s-o faci. Nu trebuie sa astepti sa-ti treaca pofta de tigara ori sa devii nefumator. Asta se intampla chiar in momentul cand atingi acea ultima tigara, caci ai taiat aprovizionarea cu nicotina : AI DEVENIT DEJA UN FERICIT NEFUMATOR !
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.