Ulei esential de lavanda

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Lampa (candela) odoranta se foloseste pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitiva, tonica, de relaxare, sau pur si simplu pentru a crea o atmosfera speciala. Pentru aceasta, se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea. Se va avea grija ca atata timp cat lumanarea este aprinsa, farfurioara sa nu ramana fara apa. Nu se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ulei esential de lavanda

Lampa (candela) odoranta se foloseste pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitiva, tonica, de relaxare, sau pur si simplu pentru a crea o atmosfera speciala. Pentru aceasta, se pune apa calduta in farfuria candelei, se adauga 3-5 picaturi de ulei si se aprinde lumanarea. Se va avea grija ca atata timp cat lumanarea este aprinsa, farfurioara sa nu ramana fara apa. Nu se recomanda folosirea candelelor in camerele cu copii mici nesupravegheati, deoarece se pot accidenta.

Precautii
Uleiurile esentiale nu se vor folosi sub nici o forma de catre femeile gravide, mamele care alapteaza, persoanele alergice la aceste produse, la copii sub 1 an si de asemenea pe rani deschise sau fracturi. De asemenea, la copii pana la 12 ani se va folosi doza pe jumatate.Evitati supradozarea si abuzul.
LAVANDA este o planta renumita pentru calitatile calmante si pentru parfumul sau delicat. Originara din Franta, Lavanda este cultivata peste tot in lume pentru uleiul sau, ca planta medicinala sau ornamentala.

Uleiul esential de Lavanda este unul dintre cele mai populare uleiuri folosite in aromaterapie. De secole, femeile aseaza in dulapuri saculeti cu lavanda pentru mirosul placut pe care il imprima lenjeriei si pentru indepartarea insectelor. Locuitorii Romei antice foloseau Lavanda in bai. De altfel, numele acestei plante vine din limba latina, unde lavare inseamna a spala, a curata. Apa de levantica a fost foarte populara in Anglia medievala in perioada elisabetana si in cea a domniei Casei Stuart, fiind parfumul preferat al reginei Maria Henrietta, sotia regelui Charles l.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.