Ulcer bucal

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

Afta (candidoza) poate fi dureroasa si confundata cu ulcerul bucal: este obisnuita la copii si la persoanele cu proteze dentare, dar poate aparea si in caz de diabet, deficienta imunitara si la cei care iau tablete cu steroizi sau foAZlosesc inhalatori pentru astm. Este important sa apelati la medic in cazul in care ulcerul bucal nu se vindeca dupa 3 saptamani, chiar daca este nedure-ros, cauza pu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Ulcer bucal

Afta (candidoza) poate fi dureroasa si confundata cu ulcerul bucal: este obisnuita la copii si la persoanele cu proteze dentare, dar poate aparea si in caz de diabet, deficienta imunitara si la cei care iau tablete cu steroizi sau foAZlosesc inhalatori pentru astm. Este important sa apelati la medic in cazul in care ulcerul bucal nu se vindeca dupa 3 saptamani, chiar daca este nedure-ros, cauza putand fi un cancer de gura sau de limba.

Cititi etichetele. Cautati in farmacii solutie sau gel contra ulcerului, care contine benzocaina, lidocaina, mentol, camfor, eucaliptol sau alcool. La priAZma tamponare ustura si multe au nevoie de aplicatii repetate pentru ca nu adera la piele, dar sunt eficiente.
Spalati-va cu grija pe dinti. Pastrati o igiena atenta a gurii si a dintilor in perioada tratamentului ulcerului bucal, dar atentie sa nu zgariati cu periuta zona dureroasa.

Aplicati un produs alternativ. Propolisul folosit de albine pentru a-si conAZstrui fagurii si uleiul esential de arbore de ceai au proprietati antiseptice si pot fi aplicate pe ulcerul bucal cu un betisor cu vata umezita, spune Andrew Weil, profesor in medicina. Ambele produse se gasesc in magazine specializate.Dezinfectati gura. Diluati l lingura de apa oxigenata intr-un pahar cu apa si clatiti-va gura pentru a dezinfecta zona afectata si a-i grabi vindecarea, spune dr. Goepp.

Folositi lapte de magnezia ca apa de gura. Nu inghititi solutia. Plim-bati-o prin gura si lasati-o sa scalde ulcerul inainte de a-1 scuipa. Poate sa aiba si un efect antibacterian, spune dr. Goepp.
incercati galbenelele. Faceti un ceai tare din flori de galbenele si folositi-1 ca apa de gura sau preparati o pasta cu putina apa si aplicati-o direct. "Galbenelele au un efect antiviral si antiinflamator evident", spune fitoterapeu-tul Douglas Schar.
Evitati alimentele care irita. Cafeaua, condimentele, citricele, alunele si nucile bogate in aminoacidul arginina, ciocolata si capsunele irita ulcerul bucal, iar la anumite persoane il pot chiar declansa, spune dr. Goepp.

Bazati-va pe vitamine. Craig Zunka, stomatolog si homeopat, recomanAZda sa picurati vitamina E uleioasa dintr-o capsula direct pe ulcer. Repetati de cateva ori pe zi operatiunea, pentru ca tesutul sa fie bine uns. De aseAZmenea, la primul indiciu de ulcer, luati 1000 mg de vitamina C cu biofla-vonoizi si cate 500 mg de 3 ori pe zi in urmatoarele 3 zile. Este foarte imAZportant ca vitamina C sa fie asociata cu bioflavonoizi, spune el, intrucat singura nu are efect asupra ulcerului bucal. Poate fi util si remediul homeoAZpatic Borax 12x.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.