Tutankamon

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Totusi, Carter era sapator foarte iscusit, si in primii ani ai secolului XX ?lea el a descoperit mormintele lui Hatseptus si a regelui Thutmes al IV-lea. In jurul anului 1907, el s-a asociat cu contele de Carnarvon, un colectionar de antichitati care il delegase pe Carter sa supravegheze excavatiile din Valea Regilor.
Pana in 1913, multi experti au considerat ca nu mai existau obiective ned[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tutankamon

Totusi, Carter era sapator foarte iscusit, si in primii ani ai secolului XX ?lea el a descoperit mormintele lui Hatseptus si a regelui Thutmes al IV-lea. In jurul anului 1907, el s-a asociat cu contele de Carnarvon, un colectionar de antichitati care il delegase pe Carter sa supravegheze excavatiile din Valea Regilor.
Pana in 1913, multi experti au considerat ca nu mai existau obiective nedescoperite in Vale. Totusi, Carter a continuat excavatiile, convins ca mormantul regelui putin cunoscut Tutankamon mai poate fi inca gasit.
Regele Tutankamon a ajuns la tron in 1333 i.Hr, cand inca era doar un copil. A murit o decada mai tarziu, la varsta de 18, de aceea el nu a fost foarte cunoscut in istoria regilor egipteni.

In secolul al XIII-lea i.Hr, Tutankamon si ceilalti regi din Amarna au fost condamnati uitarii, si majoritatea documentelor referitoare la ei au fost distruse- printre acestea numarandu-se si locatia mormantului lui Tutankamon. Un secol mai tarziu, in secolulalXII-lea d. Hr lucratorii care construiau un mormant pentru Ramses VI au acoperit mormantul lui Tutankamon cu o lespede foarte mare, protejandu-l astfel de descoperirile viitoare.

Dupa Primul Razboi Mondial, Carter a inceput o cautare amanuntita pentru a descoperi mormantul lui Tutankamon si la data de 4 noiembrie 1922, a descoperit o treapta ce ducea la intrare
Lordul Carnarvon s-a grabit sa ajunga in Egipt, si in 23 noiembrie ei au trecut printr-un perete din caramizi de noroi, descoperind calea prin care se putea ajunge la mormantul lui Tutankamon. Existau dovezi ca hotii intrasera in mormant candva, si arheologii s-au temut ca vor descoprii inca un mormant pradat.

Totusi, la data de 26 noiembrie, ei au patruns printr-o alta usa si Carter s-a aventurat inauntru cu o lumanare pentru a arunca o privire. In spatele sau, Lordul Carnarvon a intrebat ? Poti vedea ceva?? si Carter i-a raspuns, ? Da, lucruri minunate?. Aceasta era anticamera mormantului lui Tutankamon, si era intacta. Podeaua prafuita inca mai pastra urmele pasilor celor care construisera mormantul si il sigilasera cu 3.000 de ani in urma. Aparent, jefuitorii care patrunsesera in mormant o facusera la putin timp de la terminarea lui si fusesera prinsi inainte sa patrunda in interior si sa fure.

De aceea a inceput un mare proces de excavatie in cadrul caruia Carter a explorat cu grija mormantul de patru camere al regelui pe o perioada de timp de sapte ani, descoperind o colectie incredibila de cateva mii de obiecte.Pe langa numeroasele bijuterii si aur, acolo erau statui, mobile, haine, , arme si multe alte obiecte care aduceau o minunata lumina asupra culturii respective. Cea mai importanta descoperire a fost un sarcofag de piatra, continand trei sarcofage puse unul in altul. In ultimul sarcofag, realizat din aur masiv, se afla corpul mumificat al regelui copil Tutankamon, pastrat timp de 3.200 de ani. Majoritatea acestor comori sunt pastrate acum la muzeul din Cairo.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.