Tusea

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.93

nivel: Facultate

Tusea este cauzata de cele mai multe ori de virusi. Ei se descurca pe cont propriu, multiplicandu-se pe seama celulelor organismului si nu pot fi distrusi cu antibiotice. Dupa o raceala, tusea virala poate persista pana la 4 saptaAZmani sau mai mult, asa ca nu este necesar sa mergeti la medic daca aveti o stare generala buna si nu prezentati si alte simptome. Totusi, tusea persisAZtenta poate fi c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Tusea

Tusea este cauzata de cele mai multe ori de virusi. Ei se descurca pe cont propriu, multiplicandu-se pe seama celulelor organismului si nu pot fi distrusi cu antibiotice. Dupa o raceala, tusea virala poate persista pana la 4 saptaAZmani sau mai mult, asa ca nu este necesar sa mergeti la medic daca aveti o stare generala buna si nu prezentati si alte simptome. Totusi, tusea persisAZtenta poate fi cauzata de pirozis sau de o boala mai grava, intre care pneuAZmonia, maladia cronica obstructiva a cailor respiratorii, astmul, infarctul si, ocazional, cancerul sau tuberculoza.

Ca si in cazul racelilor, cereti sfatul medicului pentru copiii mici si varstnicii bolnaviciosi, indeosebi daca nu beau cantitati suficiente de lichide; de aseAZmenea, in cazul persoanelor despre care se stie ca sufera de astm, bronsita cronica, diabet sau au un sistem imunitar minat de boala sau de medicamenAZte precum steroizii.
Luati vitamina C. Nimic nu poate preveni o raceala ocazionala, dar studiAZile au aratat ca luand vitamina C la primul semn de infectie, puteti diminua gravitatea simptomelor, inclusiv tusea, cu aproape 50 la suta, spune dr. Dit-chek. Megadozele, recomandate cu caldura cu ani in urma, in prezent nu mai sunt sustinute.

Desi cantitatea optima de vitamina C este de 60 mg pe zi, doze mai mari, cuprinse intre 100 si 500 mg pe zi, pot fi binevenite.
Alternativa este de a creste consumul de vitamina C prin dieta, sugereaAZza medicul de familie Stephen Amiel. Fructele constituie cea mai buna surAZsa, indeosebi citricele, tomatele, kiwi si fructele bace. Daca faceti un voiaj la tropice, retineti ca 100 g de guayaba ofera incredibila cantitate de 200 mg de vitamina C.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.