Turismul si politica de dezvoltare regionala

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Valorificarea atractiilor turistice din diferitele zone ale tarii presupune imbunatatirea infrastructurii si serviciilor turistice, diversificarea ofertei turistice prin dezvoltarea: eco-turismului, agroturismului, turismului balnear, cultural si istoric. Pentru o mai buna exploatare a oportunitatilor, este esentiala transformarea locatiilor cu potential turistic in produse turistice, dezvoltarea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turismul si politica de dezvoltare regionala

Valorificarea atractiilor turistice din diferitele zone ale tarii presupune imbunatatirea infrastructurii si serviciilor turistice, diversificarea ofertei turistice prin dezvoltarea: eco-turismului, agroturismului, turismului balnear, cultural si istoric. Pentru o mai buna exploatare a oportunitatilor, este esentiala transformarea locatiilor cu potential turistic in produse turistice, dezvoltarea unei piete solide pe care sa fie pentru promovate si valorificate acestea, dar si crearea si dezvoltarea unei infrastructuri de drumuri, conectata la reteaua nationala si internationala de transport (rutiera, feroviara, aeriana), care sa asigure o accesibilitate usoara in zonele turistice.

Pentru ca turismul sa-si aduca o contributie importanta la dezvoltarea economiilor regionale trebuie sa se acorde prioritate initiativelor cu un grad evident de concentrare, care permit realizarea economiei de scara, precum si acelor initiative care nu sunt afectate excesiv de problemele sezonalitatii. Pentru minimalizarea efectelor generate de sezonalitate, se poate actiona in directia extinderii sezonului turistic prin organizarea de festivaluri, seminarii, conferinte, expozitii dar si prin practicarea unor reduceri, servicii de tip "low cost", atractive pentru persoanele varstnice, care au o disponibilitate mai mare pentru a calatori in extrasezon.

Dezvoltarea turismului trebuie sa se realizeze in conditiile respectarii principiilor dezvoltarii durabile, in sensul conservarii patrimoniului natural si cultural, dar si al reducerii presiunii antropice asupra mediului, inerenta in conditiile practicarii turismului de masa. Valorificarea atractiilor turistice este in mare masura limitata si de calitatea infrastructurii de mediu, care constituie un obstacol major in dezvoltarea turismului. Cresterea numarului de turisti, asteptata in conditiile dezvoltarii turismului, va suprasolicita mediul inconjurator. Presiunea asupra mediului trebuie atenuata in regiunile cu un patrimoniu natural deosebit, pentru a permite valorificarea acestuia intr-o maniera durabila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.