Turismul rural, ecologic si cultural in comuna Moeciu

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Fauna: pe crestele montane cu deosebire in Bucegi si Piatra Craiului turistii pot adAZAZAZmira capra neagra. Dintre mamiferele cu valoare cinegetica amintim: ursul, lupul, vul-pea, mistretul, veverita, capriorul, rasul, toate fiind ocrotite. Avifauna este reprezentata de cocosul de munte, acvila de munte, ciocanitoarea, mierAZla, cinteza, pitigoiul. In apele de munte traiesc pastravi, scobari, cle[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turismul rural, ecologic si cultural in comuna Moeciu

Fauna: pe crestele montane cu deosebire in Bucegi si Piatra Craiului turistii pot adAZAZAZmira capra neagra. Dintre mamiferele cu valoare cinegetica amintim: ursul, lupul, vul-pea, mistretul, veverita, capriorul, rasul, toate fiind ocrotite. Avifauna este reprezentata de cocosul de munte, acvila de munte, ciocanitoarea, mierAZla, cinteza, pitigoiul. In apele de munte traiesc pastravi, scobari, clean si boistean.

Flora: altitudinea culoarului incadreaza Moeciul in zona padurilor de fag, care la liAZAZmita inferioara se afla in amestec cu gorunul iar la partea superioara cu coniferele. PaAZduri compacte de molid sau in amestec cu fag, brad apar in masivul Leaota, Piatra CraAZiuAZlui, Muntii Bucegi indeosebi in versantii nordici. Ca urmare a popularii indelungate, reAZgiAZuAZAZnea a fost puternic despadurita, pajistile si fanetele luand locul codrilor de altadata.
Dintre plantele medicinale care se gasesc in zona sunt: sunatoarea, musetelul, coaAZ-da soricelului. Pentru iubitorii de zmeura si mure, Moeciu este o destinatie ideala. Nu lip-sesc nici livezile de pomi fructiferi: meri, peri, visini, ciresi.

Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita imbinarii armonioase a diAZAZAZAZfeAZritelor forme de relief (munte inalt, platou, forma valurita de-a lungul raurilor si vaAZIAZlor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata), toate acestea creand un vaAZloAZAZAZros potential economic si turistic, slab exploatat pana in prezent. Zona montana in care este amplasata comuna Moeciu, intre cele doua parcuri nationale Bucegi si Piatra CraAZiuAZlui, creeaza conditii favorabile organizarii si dezvoltarii turismului rural. Ca puncte de atAZracAZAZtie pentru turisti se enumera obiectivele: Pestera Liliecilor, Cheile Moeciului, PraAZpasAZAZtiAZile Magurei, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.