Turismul in Italia

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Situat pe malul vestic al Tibrului, Vaticanul este cel mai mic stat din lume. Orasul are o forma trapezoidala, fiind inconjurat de ziduri din toate partile, cu exceptia deschiderii spre Roma. Podul Sant'Angelo peste Tibru, face legatura dintre Roma si Vatican. In vecinatate se gaseste Castelul Sant'Angelo (aflat pe locatia Mausoleului imparatului Hadrian, castelul a fost transformat in fortareata [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turismul in Italia

Situat pe malul vestic al Tibrului, Vaticanul este cel mai mic stat din lume. Orasul are o forma trapezoidala, fiind inconjurat de ziduri din toate partile, cu exceptia deschiderii spre Roma. Podul Sant'Angelo peste Tibru, face legatura dintre Roma si Vatican. In vecinatate se gaseste Castelul Sant'Angelo (aflat pe locatia Mausoleului imparatului Hadrian, castelul a fost transformat in fortareata papala in secolul al 6 lea). Piazza San Pietro (creatie a lui Bernini) si in special Bazilica San Pietro (cea mai mare biserica din lume, la realizarea careia au contribuit artisti precum:

Bramante, Michelangelo, Rafael, Bernini, Baldassare Peruzzi, Bazilica San Pietro adaposteste mormantul Sf. Petru; creatiile lui Michelangelo: Pieta si statuia Sfantului Petru, scaunul Sfantului Petru -creatie a lui Bernini pot fi admirate in interiorul Bazilicii San Pietro); Capela Sixtina (poarta numele papei Sixtus al 4 lea, cel care a ordonat constructia sa la sfarsitul secolului al 14 lea si a fost pictata de artisti precum: Boticelli, Pinturicchio, Ghirlandaio, dar renumele i se datoreaza frescei realizate de Michelangelo reprezentand Creatia si Judecata de Apoi).

De-a lungul Coastei Laziale se insiruie statiunile: Marina Velca, Lido di Tarquinia, Civitavecchia, Ladispoli, Fiumicino, Lido di Ostia, Anzia, Nettuno, Formia.2. Regiunea Toscanei Recunoscuta ca locul unde Renasterea italiana a cunoscut apogeul sub protectoratul puternicei familii de Medici, ca regiunea care a daruit lumii vinurile Chianti sau pentru marmura de Carrara, Toscana impresioneaza prin frumoasele sale asezari medievale (Siena, San Gimignano, Buonconvento, Lucca), prin marile centre -Florenta, Pisa, Siena, prin peisajele sale dominate de chiparosi, livezi de maslini, terase de vita de vie. Pe coasta marii Tireniene, adapostita de Alpii Apuani, se insiruie statiunile litorale: Viareggio, Forte dei Marmi, Cinquale, Marina di Carrara.

Foarte apreciate sunt si statiunile balneare: Montecatini, Chianciano, Bagni di Lucca, Equi, Saturnia, Casciana, San Carlo. Localitatea Collodi din Toscana este locul de nastere al faimosului personaj de poveste-Pinocchio, aici fiind amenajat un parc tematic inspirat de cartea "Aventurile lui Pinocchio".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.