Turismul in Egipt

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Un tur al orasului Cairo ar trebui sa includa Citadela, construita in 1176, pe Dealul Al-Moqattam (zona cea mai inalta a orasului). In interiorul ei in secolul al 19 lea a fost construita Moscheea Mohammed Ali, ce impresioneaza prin minaretele sale, cele mai inalte din Egipt (circa 82 m inaltime). O alta atractie a acestei moschei este turnul cu ceas. Ceasul a fost daruit de regele Frantei Louis P[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turismul in Egipt

Un tur al orasului Cairo ar trebui sa includa Citadela, construita in 1176, pe Dealul Al-Moqattam (zona cea mai inalta a orasului). In interiorul ei in secolul al 19 lea a fost construita Moscheea Mohammed Ali, ce impresioneaza prin minaretele sale, cele mai inalte din Egipt (circa 82 m inaltime). O alta atractie a acestei moschei este turnul cu ceas. Ceasul a fost daruit de regele Frantei Louis Philippe. In apropierea Citadelei se afla o alta moschee ce merita vazuta: Moscheea Sultanului Hassan, datand din 1361.

Dar poate cea mai interesanta parte a orasului este Vechiul Cairo. Aici se pot admira ruinele romane ale Babylonului. Tot aici pot fi vizitate unele dintre cele mai vechi biserici crestine: biserica Fecioarei Maria, biserica greceasca Sf. George, biserica Sf. Sergiu, biserica Sf. Barbara, bisericile copte si Muzeul Copt. Sinagoga Ben Ezra, datand din secolul al 9 lea, cea mai veche din tot Egiptul, este o alta atractie turistica. In imediata apropiere, la marginea vechiului Al Fustat, se afla Moscheea Amr ibn el-Aas, fondata in anul 641, fiind cea mai veche moschee din Egipt si din toata Africa. O alta moschee ce merita vazuta este Moscheea Ibn-Tulun, construita in perioada 876-879, fiind cea mai veche moschee din Egipt pastrata in forma originala iar ca marime este a treia moschee din lume.

In partea de nord-est a orasului Cairo, in districtul Matariya se pot vizita ruinele antice ale Heliopolisului. Atrage atentia Obeliscul lui Senusret I. Aceasta locatie este inclusa si in pelerinajele crestinilor, aici aflandu-se celebrul smochin (Smochinul Fecioarei), la umbra caruia familia sfanta s-a odihnit dupa traversarea desertului. Pentru cei interesati, Muzeul Egiptean al Antichitatilor poate fi un alt punct de oprire. Situat in Piata Tahrir, muzeul a fost construit intre 1900-1902 sub indrumarea arhitectului francez Marcel Dourgnon si expune in cele 107 de sali circa 120.000 de exponate. Printre cele mai interesante exponate sunt mumiile faraonilor apartinand Dinastiilor 18,19 si 20 descoperite in mormintele din vechea Theba, comorile mormantului lui Tutankamon, comorile gasite la Dahshur.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.