Turismul balnear in statiunea montana Baile Herculane

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.83

nivel: Liceu

Termenul de turism isi are originea in semnificatiile urmatoarelor cuvinte latinesti: tornare= a se intoarce si turnus= o miscare circulara ce nu presupune schimbarea rezidentei. Turismul este o latura a sectorului tertiar al economiei, unde activitatea prestata are ca scop organizarea si desfasurarea calatoriilor de agrement, recreere sau deplasarilor de persoane la diferite congrese si reuniuni,[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turismul balnear in statiunea montana Baile Herculane

Termenul de turism isi are originea in semnificatiile urmatoarelor cuvinte latinesti: tornare= a se intoarce si turnus= o miscare circulara ce nu presupune schimbarea rezidentei. Turismul este o latura a sectorului tertiar al economiei, unde activitatea prestata are ca scop organizarea si desfasurarea calatoriilor de agrement, recreere sau deplasarilor de persoane la diferite congrese si reuniuni, include toate activitatile necesare satisfacerii nevoilor de consum si de servicii ale turistilor.

Turismul include activitatea unei persoane care calatoreste in afara mediului sau obisnuit pentru mai putin de o perioada suficienta de timp si al carui scop este altul decat exercitarea unei activitati remunerate la locul de vizitare.Activitatea turistica are un caracter dinamic, ea modificandu-se odata cu schimbarile ce au loc in cadrul economiei nationale.Turismul este o ramura de interferenta (are legaturi cu multe alte sectoare de activitate economica) si o ramura de consecinta (se sprijina pe rezultatele obtinute in alte ramuri de activitate).

Subiectii relatiilor turistice Conform recomandarilor Conferintei Mondiale a Turismului, in activitatea turistica se utilizeaza termenul de vizitator. Vizitatorul reprezinta orice persoana care se deplaseaza intr-un loc, altul decat acela al mediului sau obisnuit pentru mai putin de 12 luni si al carui scop de calatorie este altul decat exercitarea unei activitati remunerate la locul vizitat. Acest termen de vizitator include alti doi termeni specifici, respectiv turistul si excursionistul.

Turistul este acea persoana care calatoreste pentru cel putin 24 de ore si care innopteaza intr-o unitate de cazare.Excursionistul reprezinta acel vizitator temporar al carui sejur este mai mic de 24 de ore.
Turismul intern, national si international Turismul intern reprezinta o activitate turistica practicata in interiorul unei tari si vizeaza atat turismul realizat de rezidentii acelei tari care viziteaza propria lor tara, cat si turismul receptor care include vizitele nonrezidentilor pe teritoriul acelei tari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.