Turism rural cu Antrec

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

ANTREC: devenind membra, in 1995, a Asociatiei de profil EUROGITES , aceasta caAZlitate a ajutat-o in promovarea turismului rural romanesc in lume. • In cadrul proAZiec-tuAZlui PHARE penAZtru dezvoltarea turismului in Romania, este desemnata pentru aleAZge-rea actiunilor de proAZmoAZvaAZre si marketing, proiectul prevazand crearea unei retele nationale concepute ca un sistem integrat si comp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turism rural cu Antrec

ANTREC: devenind membra, in 1995, a Asociatiei de profil EUROGITES , aceasta caAZlitate a ajutat-o in promovarea turismului rural romanesc in lume. • In cadrul proAZiec-tuAZlui PHARE penAZtru dezvoltarea turismului in Romania, este desemnata pentru aleAZge-rea actiunilor de proAZmoAZvaAZre si marketing, proiectul prevazand crearea unei retele nationale concepute ca un sistem integrat si computerizat, cu posibilitati de racordare la piata turistica europeana.

Comisia EuAZroAZpeana a emis o serie de actiuni cum ar fi: declansarea actiunii "viitorul lumii ruAZrale" si a reAZforAZmei structurale a mediului rural; organizarea la inceputul anului 1992 a unor serii de proAZiecAZte cu finantare proprie, sub titlul "Ecoturismul - cultura si ruralitate" la care au parAZAZticipat 22 de state printre care si Romania: programul PHARE privind Europa Centrala si de Est ce viAZzeaAZza dezvoltarea rurala. Vicepresedintele ANTREC Brasov si presedintele FunAZdaAZtiei Fun-daAZta, Ciprian Benga, a intocmit un dosar pentru acest program PHARE. Din 465 do-sare inAZtocAZmiAZte si trimise au fost selectionate doar 28, printre care si acesta.

Programul de DezAZAZvolAZtaAZre EcoAZnomica Locala Durabila, bazat pe activitatea sport-turism, este o modalitate de subAZvenAZtioAZnaAZre a turismului rural in proportie de 53% din fondurile Comisiei Europene, 28% din banii unAZor investitori francezi, iar 18% din fondurile Consiliului Judetean Brasov. ParAZtea de finanAZtaAZre ramasa cade in sarcina Fundatiei si a Consiliului Local Fundata. Pentru puAZneAZrea in pracAZtiAZca a proiectului, doi tehnicieni au fost trimisi la specializare in strainatate penAZtru a se doAZcuAZmenAZta in domeniul schiului. Partenerii straini ai Fundatiei au livrat echiAZpaAZmenAZteAZle: 25 biciclete de mountain-bike, sanii de transport si 375 de perechi de schiuri.

Un alt proAZieAZct pilot in care este implicat ANTREC este cel aflat sub auspiciile Bancii MonAZdiAZale, care a inAZcheiat un acord de parteneriat cu Ministerul Culturii si urmareste refacerea saAZteAZlor sasesti si a vechilor biserici fortificate evanghelice. ANTREC a identificat case in satele inAZcluAZse in proAZieAZct: Viscri, Cincu, Mojna si Biertan - care se preteaza la desfasurarea turismului ruAZral de caAZliAZAZtaAZte, I-a ajutat pe proprietari sa intocmeasca dosare de omologare si au constituit cenAZtre de inAZforAZmaAZre. Fiecare dintre cele patru localitati beneficiaza pe perioada derularii proAZiecAZtuAZlui de caAZte 50.000 USD.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.