Turism balnear

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

OMT si Academia Internationala de Turism defineste statiunea turista ca fiind: "o localitate care prezinta un ansamblu de elemente de atractie si care este dotata cu mijloace de cazare pt. turisti".
In Romania definitia adoptata de specialisti este: "statiunea turistica este o localitate in care turismul reprezinta ramura preponderenta ca volum de activitate economica si grad de concentrare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Turism balnear

OMT si Academia Internationala de Turism defineste statiunea turista ca fiind: "o localitate care prezinta un ansamblu de elemente de atractie si care este dotata cu mijloace de cazare pt. turisti".
In Romania definitia adoptata de specialisti este: "statiunea turistica este o localitate in care turismul reprezinta ramura preponderenta ca volum de activitate economica si grad de concentrare a populatiei active".

Dispunand de potential turistic, statiunea turistica determina un aflux de populatie nerezindentiala beneficiara a serviciilor turistice pe care le ofera. In functie de indeplinirea unor criterii, statiunile pot fi atestate ca statiuni de interes national si de interes local.
Statiuni - climaterice sau balneo-climaterice;
Statiuni - balneare, montane sau de litoral.

Si alte tari au adoptat o clasificare a statiunilor turistice concomitent cu omologarea acestora. In Franta de ex. din 494 statiuni clasificate in anul 1994 se disting 5 categorii din care 3 sunt in responsabilitatea Ministerului Turismului si 2 in responsabilitatea Ministerului Sanatatii. In alte tari sunt clasificate dupa capacitatea de primire: Serviciile oferite de statiunile turistice sunt supuse unor constrangeri care deriva din specificul activitatii in sectorul tertiar, mai ales in turism.

Activitatea unei statiuni este de cele mai multe ori sezoniera, ceea ce necesita o anume suplete in gestiunea echipamentelor si a resurselor financiare. Functionarea necesita importante resurse umane a caror conducere devine dificila in conditiile de sezonalitate.
Productia turistica se identifica in cea mai mare parte cu consumul, serviciile turistice nefiind stocabile.

In vederea satisfacerii cererii turistice echipamentele sunt dimensionate pt. perioade de varf deci vor fi subutilizate in extrasezon => cheltuieli de neutilizare care trebuie acoperite in sezon cu un management adaptat acestor conditii. In ceea ce priveste managementul statiunii turistice exista o mare varietate de solutii si experimente: experienta Frantei preluata si adoptata de multe tari, evidentiata in modalitatea de gestiune a unor statiuni turistice:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.